Zere benen tijdens de overgang? Oorzaken en oplossing!

Vaak merken vrouwen het wel wanneer ze op een gegeven moment in de overgang belanden. Kenmerken die vaak voorkomen zijn het overmatig zweten, het plots enorm warm hebben, maar ook het hebben van zere benen. Veel vrouwen hebben in eerste instantie niet door dat zere benen ook een eigenschap van de overgang vormen.

Deze eigenschap ontstaat meestal samen met andere kenmerken van de overgang. Op dit moment zijn de meeste vrouwen tussen de 45 en 55 jaar oud. Het nadeel van de overgang is dat het vaak meerdere jaren in beslag neemt, wat betekent dat het ook meerdere jaren kan duren dat je last hebt van zere benen.

Deze zere benen tijdens de overgang ontstaan in de vorm van gewrichtspijn en spierpijn, wat voor stijfheid in de benen kan zorgen. Deze pijn ontstaat met name door de afname van het hormoon oestrogeen, dat een belangrijke invloed heeft op de doorbloeding van het lichaam en het vochtig houden van de slijmvliezen.

Een kleinere aanwezigheid van de vochtige slijmvliezen zorgt ervoor dat gewrichten en spieren tegen elkaar aan gaan schuren, wat vervolgens voor die vervelende pijn in je benen zorgt. De overgang is al vervelend genoeg, zorg dat je zo min mogelijk last krijgt van zere benen door middel van de volgende tips.

Tips voor het verhelpen van zere benen tijdens de overgang!

Er zijn verschillende tips en hulpmiddelen die kunnen helpen tegen zere benen tijdens de overgang. Meestal zijn zere benen niet volledig te verhelpen, maar je kan er wel voor zorgen dat de pijn zo minimaal mogelijk wordt. Een erg belangrijke tip is om voldoende in beweging te blijven. Bij pijn heb je meestal de neiging om rustig aan te doen en te gaan zitten, maar voor het voortvloeien van vocht naar je slijmvliezen is het juist van belang dat je lekker in beweging blijft.

Wanneer je dit niet doet zal de stijfheid alleen maar erger worden. Houd er wel rekening mee dat je rustig aan blijft doen. Wanneer je tijdens het bewegen merkt dat de pijn alleen maar erger wordt, is het wellicht wel verstandig om het op een lager pitje te zetten. Wanneer je normaal een fanatiek hardloper bent, is het een goed idee om in plaats daarvan te gaan wandelen.

Een klein blokje om per dag kan al enorm veel helpen. Een andere tip is om een goede lichaamshouding aan te nemen. Ga niet onderuitgezakt in je stoel op werk zitten, maar zorg ervoor dat je rechtop zit en dat zowel je ellebogen als je knieën in een hoek van negentig graden staan. Wanneer de pijn blijft aanhouden is het aan te raden om eens een massage in te plannen.

Wellness, Massage

Dit kan enorm verlichtend zijn en kan de pijn in je spieren verminderen. Vooral als je van tevoren aangeeft waar de pijn zich bevindt, kan de masseur hier tijdens de massage extra aandacht op leggen. Verder is het van belang dat je voldoende rust neemt en dat je zorgt voor voeding met weinig suiker daarin. Ook het nuttigen van alcohol en cafeïne kan van invloed zijn op de mate van pijn die je ervaart.

Wat is de overgang precies?

De overgang is iets waar iedere vrouw op den duur aan moet gaan geloven. Waar de meeste vrouwen tussen de 45 en 55 jaar in de overgang belanden, zijn er ook vrouwen die al veel eerder met de overgang te maken hebben. Sommige vrouwen krijgen al verschijnselen van de overgang als ze pas in de twintig zijn. De overgang is voor iedereen persoonlijk, vandaar dat ook elke vrouw het op een andere manier ervaart.

Zoals eerder gezegd zijn alcohol en cafeïne boosdoeners voor het krijgen en verergeren van de pijn die zere benen veroorzaken. Het veelvuldig roken van sigaretten en drinken van alcohol kan er ook voor zorgen dat je veel eerder in de overgang geraakt.

Een andere term voor overgang is de menopauze en dit staat ook wel bekent als de laatste menstruatie van een vrouw. Wanneer de overgang klaar is, zal de vrouw niet meer in staat zijn om kinderen te baren. Dit is een natuurlijk verschijnsel van het lichaam dat eigenlijk zegt dat het lichaam van de vrouw niet meer geschikt is voor het op de wereld zetten van een kind.

Overwin je overgang met Ria Kamelle!

Overwin je overgang

Ben je inmiddels in de overgang en heb je last van zere benen? Of denk je dat je binnenkort in de overgang zal komen en wil je alvast de juiste voorzorgsmaatregelen nemen? Geen probleem! In allebei de gevallen staat Ria Kamelle paraat om jou te helpen tijdens deze bijzondere periode van je leven. Ria Kamelle is de auteur van het boek ‘Slank door de overgang’.

Dit is een programma dat vrouwen helpt met slank blijven tijdens de overgang. Naast het krijgen van zere benen is een toenemend gewicht namelijk ook een kenmerk van de overgang. Ook Ria Kamelle kreeg te maken met een toenemend gewicht en merkte al gauw op dat er amper tot geen boeken of hulpmiddelen zijn voor het op gewicht blijven tijdens de menopauze.

Naast haar boek heeft Ria ook een pagina op Facebook waarop ze reageert op lezers van haar boek. Op deze manier krijg je als volger van haar programma zelf, naast het boek, nog tips en tricks om af te slanken. Het programma is vooral gevuld met recepten die ervoor zullen zorgen dat jij binnen mum van tijd van kilo’s zal verliezen.

Overwin je overgang

Volgens Kamelle is het zelfs mogelijk om op jouw huidige leeftijd nog een platte buik te krijgen door middel van de recepten! Wie wil dat nou niet? Doordat er weinig vergelijkbare programma’s zijn zoals die van Ria Kamelle is haar boek baanbrekend! Haar programma biedt vrouwen in de overgang eindelijk recepten aan die geschikt zijn voor de menopauze en dus weinig suikers bevatten. Ondanks het gebrek aan suiker zijn de recepten enorm lekker en ook nog eens leuk om te maken. Wacht dus niet langer en voorkom het krijgen van zere benen door middel van het programma van Ria Kamelle! Het overwinnen van de overgang doe je namelijk samen.

Meer weten over overwin je overgang? Bekijk dan de cursus pagina>

Plaats een reactie