Welke supplementen helpen tijdens de overgang?

Tijdens de overgang veranderd er veel. Vooral lichamelijk zijn er veel processen aan de gang. Doordat er veel in het lichaam veranderd door een schommelende hormoonspiegel, kun je daar als vrouw veel ongemak door krijgen. Dat zijn de welbekende overgangsklachten. Omdat deze erg pittig kunnen zijn, zou je ze het liefst willen verlichten. In deze blog gaan we het antwoord proberen te vinden op de vraag: welke supplementen helpen bij de overgang?

Supplementen kunnen er namelijk voor zorgen dat de overgangsklachten worden verlicht en dat je je beter gaat voelen. Hierdoor wordt het een stuk dragelijker om de overgang te doorstaan. Enkele voorbeelden van supplementen die jou zouden kunnen helpen zijn vitamine D, magnesium en zilverkaars.

Wil je meer weten over het gebruik van supplementen tijdens de overgang en welk effect deze kunnen hebben op de overgangsklachten? Dat ga je in dit blogbericht lezen. Lees deze gewoon tot het einde en je krijgt antwoorden op al je vragen.

Welke supplementen helpen tijdens de overgang?

Welke supplementen helpen tijdens de overgang?

Tijdens de overgang veranderd er lichamelijk veel. Door de daling van oestrogeen word de hormoonhuishouding flink op zijn kop gezet, en kan dit voor veel klachten zorgen.

Behalve dat hier klachten uit kunnen ontstaan, brengt het in sommige gevallen ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Dat heeft vooral te maken met de leeftijd. Om een handje te kunnen helpen bij de overgang, zijn er een aantal supplementen die daaraan kunnen bijdragen:

Vitamine D

Je zult ongetwijfeld weleens hebben gehoord van vitamine D. Deze zou je kunnen herkennen van de zon. Zonnestralen produceren namelijk vitamine D, wat ons lichaam juist weer nodig heeft om de botten, spieren en gewrichten sterk genoeg te kunnen houden.

Wat dit dan met de overgang te maken heeft? Nou, eigenlijk vrij veel. Tijdens de overgang is de kans op botontkalking een stuk groter geworden. Door vitamine D in te nemen, kan dit risico verkleind worden.

Behalve dat deze vitamine word geproduceerd door de zon, is dit ook een supplement dat kan worden ingenomen. Meestal is dat in de vorm van een pil. Vooral in de winter word dit gedaan, aangezien het schijnen van de zon tijdens deze periode minimaal is. Vitamine D kan er ook voor zorgen dat je beter in je vel gaat zitten.

Magnesium

Voornamelijk word ook magnesium gebruikt voor het behoud van sterke botten. Toch kan het ook tijdens de overgang een verschil maken. Behalve dat het een rol speelt bij eventuele botontkalking, is het ook een supplement wat het verschil kan maken bij slaapproblemen.

Daarnaast draagt het ook positief bij aan de hormoonhuishouding, die tijdens de overgang flink in de war geschopt is. De hormonen worden als het ware weer op een rijtje gezet, waardoor bijvoorbeeld opvliegers en stemmingswisselingen verminderd zouden kunnen worden. Behalve dat, kan magnesium rust brengen tijdens periodes van stress of extreme spanning. Dit kan rust in de tent brengen.

Neem echter nooit te veel magnesium in. Dit kan namelijk een negatief effect hebben op je maag- en darmkanaal.

Zilverkaars

Zilverkaars is een natuurlijk supplement, dat op een plantaardige manier is samengesteld. Nog nooit van zilverkaars gehoord? Geeft niks. Laat ik je in het kort hier meer over vertellen.

Ook zilverkaars is namelijk een supplement wat kan helpen tijdens de overgang. Dit plantaardige supplement staat hier ook vooral om bekend en steeds meer vrouwen zweren bij het gebruik hiervan. Dat komt doordat dit plantaardige middel een groot verschil kan maken bij het hebben van opvliegers.

Zilverkaars heb je in verschillende vormen. De meest gebruikte manier is door het in te nemen in de vorm van een pil, wat ook als een capsule kan worden aangeduid.

Welke supplementen helpen tijdens de overgang?

Helpen supplementen ook bij overgangsklachten?

Wat betreft de overgangsklachten, daar zouden de bovenstaande supplementen juist een groot verschil voor kunnen maken.

Zoals je in het overzicht hierboven hebt kunnen lezen, is er genoeg verkrijgbaar wat zou kunnen helpen. Wat nu écht helpt, dat is een lastig advies om te geven. Tenslotte is iedere vrouw anders. Bekijk dus goed welke klachten jij onder andere hebt, en kies daar het supplement op uit.

Heb je bijvoorbeeld veel last van opvliegers en is dat een belemmering? Dan zou zilverkaars iets kunnen zijn wat voor jou helpt.

Wat kan nog meer helpen tijdens de overgang?

Het innemen van supplementen is niet het enige wat jou zou kunnen helpen wanneer je last hebt van de bijhorende overgangsklachten. Dat de klachten direct zullen verdwijnen, die kans is vrij klein.

Toch kun je deze onder controle krijgen of op sommige vlakken verminderen. Wat je dan kunt doen? Hieronder vind je daar een kort overzicht van.

  • Drink veel water: Water drinken kan verschillende voordelen hebben. Vooral tijdens de overgang. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat overtollig vocht afgedreven word, wat weer scheelt in kilo’s. Daarnaast is het verkoelend en helpt het de huid om soepel te blijven. Zo zie je maar waar gewoon, simpel water goed voor is.
  • Beweeg minimaal een half uur per dag: Of bewegen iets kan bijdragen aan het verminderen van overgangsklachten? Absoluut. Het zorgt er niet alleen voor dat gewichtstoename onder controle blijft, ook kan het een verschil maken wat betreft stemmingswisselingen en hoofdpijn.
  • Minder met cafeïne en alcohol: Een bakje koffie of een glaasje wijn drinken. Hoe lekker het allemaal ook is en hoe erg je er ook van kunt genieten, voor de overgangsklachten is het niet bevorderlijk. Het kan er namelijk voor zorgen dat je nog meer uit je slaap word gehouden of dat de opvliegers toenemen. Helemaal stoppen hoeft niet, maar probeer de inname wat te beperken.

Conclusie – Dit helpt jou tijdens de overgang

Welke supplementen kunnen helpen tijdens de overgang? Daar hebben we het in dit blogbericht uitgebreid over gehad. Of deze jou zouden kunnen helpen, dat is iets wat je zelf zult moeten ontdekken. Proberen kan ieder geval nooit kwaad.

Heb jij naast de aangeraden supplementen nog meer hulp nodig tijdens de overgang? Dan zou het digitale e-book Overwin Je Overgang jou daarbij kunnen helpen.

Overwin Je Overgang

Het e-book is geschreven door Ria Kamelle, die zelf veel last had van overgangsklachten. Niemand begreep haar. Zelfs haar eigen huisarts niet. Ze besloot zelf naar remedies te gaan zoeken en schreef aan de hand van die zoektocht Overwin Je Overgang. In het boek staan veel tips en meer informatie over de overgang. Mocht je hier meer van weten, dan is dit iets wat jou goed zou kunnen helpen.

Plaats een reactie