De periode waarvan elke vrouw weet dat deze ooit eraan komt: de overgang. Dit is voor veel vrouwen tegelijkertijd de meest vervelende periode. In deze periode verandert de hormoonhuishouding van de vrouw, waardoor meerdere soorten klachten kunnen ontstaan. Dit zijn zowel psychische klachten als lichamelijke klachten; deze klachten worden door veel vrouwen als behoorlijk pittig ervaren.
Het is voor veel vrouwen een absolute wens om deze klachten naar de achtergrond te drukken. Is het mogelijk om deze klachten volledig te laten verdwijnen? Nee, dat is in de basis niet mogelijk. Wat wél mogelijk is, is dat je de klachten zoveel mogelijk in gaat perken en dat je de klachten in de nabije toekomst gaat voorkomen. Hoe je dat kunt doen? Onder meer door de juiste medicijnen te slikken en door de tips uit Overwin je Overgang e-book op te volgen.
Wat zijn overgang medicijnen precies?
In de overgang is het dus een mogelijkheid om medicijnen te gaan slikken. Die medicijnen zouden in de basis de klachten zoveel mogelijk moeten beperken. Vrouwen hebben daardoor een iets aangenamere periode en de overgang houdt hen niet meer compleet in de macht.
Door de jaren heen zijn er meerdere overgang medicijnen op de markt gekomen. Het lastige hieraan is echter dat je niet weet welke medicijnen voor jou werken. Jij kunt heel goed op een bepaald medicijn reageren, terwijl jouw buurvrouw van dat medicijn juist meerdere bijwerkingen krijgt. Het advies is dus om altijd bij je huisarts langs te gaan. Je huisarts kan jou perfect informeren over de juiste medicijnen; die medicijnen zijn dan compleet afgestemd op jouw situatie, jouw lichaam en jouw klachten.
Het is in ieder geval goed om te weten dat deze medicijnen allerlei verschillende hormonen bevatten. Door deze hormonen te slikken, kan de hormoonhuishouding dus weer in balans gebracht worden. De overgangsklachten ontstaan immers voornamelijk doordat de hormoonhuishouding uit balans is; met de medicijnen kan je deze onbalans dus weer (deels) terugdringen.
Wat zijn de beste overgang medicijnen?
Zoals hierboven gezegd; het lastige van de overgang medicijnen is dat deze niet altijd bij elke vrouw even goed helpen. Het is dus vaak een kwestie van meerdere medicijnen uitproberen, nadat je bij jouw huisarts langs gegaan bent. In dit artikel willen we je echter wel informeren over de meest populaire overgang medicijnen. Deze medicijnen zijn niet zonder reden zo populair. Nee, ze zijn zo populair omdat ze blijkbaar een prima werking hebben. Met deze medicijnen is het écht mogelijk om de overgangsklachten ietwat in te perken.
Het advies is daarbij wel om uiterst voorzichtig om te gaan met de medicatie. Je kunt bijvoorbeeld ook voor antidepressiva kiezen. Deze medicatie werkt mogelijk prima tegen de opvliegers en de zweetaanvallen, maar niet tegen de andere overgangsklachten. Bovendien weet je op voorhand niet of deze medicatie ook nog bijwerkingen met zich mee brengt. Zorg dus dat je altijd voorzichtig bent met de medicatie en volg altijd blindelings het advies van jouw huisarts.
Onder meer de volgende overgang medicijnen hebben bewezen dat zij de gewenste werking hebben:
- Flindall overgangstabletten
- Ymea overgang 8-in-1
- Lucovitaal overgang
- Davitamon overgang
- A. Vogel overgang
Kenmerkend is dat sommige van deze medicijnen ook in de drogisterij te koop zijn. Het is daarbij dus niet altijd nodig dat je een recept van de huisarts hebt. Wel is het, zoals hierboven al vaker gezegd, onwijs belangrijk om het advies van je huisarts te volgen. Jouw huisarts is de enige die perfect in kan schatten welke medicijnen wel of niet gaan helpen. Bovendien weet jouw huisarts alles omtrent de bijwerkingen en dergelijke. Ook dat is een belangrijke factor bij het vergelijken van verschillende overgang medicijnen.
Welke soorten overgang medicijnen bestaan er?
Niet elk overgang medicijn is hetzelfde. Sterker nog; er bestaan vele varianten van de overgang medicijnen. Sommige medicijnen zijn in de vorm van tabletten, terwijl andere medicijnen in de vorm van een crème zijn. Die crème moet opgesmeerd worden rondom de vagina, waardoor de plaatselijke klachten zoveel mogelijk beperkt kunnen worden.
Daarnaast is ook de opbouw van de overgang medicijnen anders. Sommige medicijnen bevatten natuurlijke ingrediënten, terwijl andere medicijnen allerlei verschillende hormonen bevatten. Het is niet mogelijk om te zeggen wat nou de beste variant is. Het draait er namelijk maar net om hoe het vrouwelijk lichaam op de medicatie reageert; dat is eigenlijk de allerbelangrijkste factor.
Feit is dat je het beste altijd het advies van je huisarts op kunt volgen. Jouw huisarts is de aangewezen persoon om medicijnen voor te schrijven. Dat is uiteraard geen nattevingerwerk, maar is gebaseerd op het soort medicijn, de soorten klachten en de mogelijke bijwerkingen van de medicijn.
Wat kan je doen om de klachten te voorkomen?
In het e-book Overwin je Overgang staat dat het mogelijk is om de overgangsklachten zoveel mogelijk te voorkomen. Is dat ook echt het geval? Ja, zonder enige twijfel. Door op de ‘juiste’ manier te leven, kan je de klachten zoveel mogelijk zien te beperken.
Een van de tips is bijvoorbeeld om dagelijks voldoende te bewegen. Zorg ervoor dat je elke dag minimaal een half uur in beweging komt. Dat is goed voor je gehele lichaam en ook voor de overgangsklachten. Overigens maakt het daarbij niet zoveel uit of je een halfuur rustig fiets of dat je een halfuur hard gaat lopen. Nee, het draait er om dat je in beweging komt en je lichaam dus van de benodigde beweging voorziet.
Daarnaast is het ook verstandig om op je voedingspatroon te letten. Het advies is om een gevarieerd én gezond voedingspatroon er op na te houden. Met een dergelijk patroon krijgt jouw lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnen. Bovendien voorkom je hiermee dat je overgewicht krijgt.
Tot slot is het advies om zoveel mogelijk je normale leven proberen te leiden. Je moet de nadruk niet leggen op de overgangsklachten, maar juist wel op de dingen die wél nog kunnen en waar je wel nog van geniet tijdens deze vervelende periode!