Wat zijn de Beste kruiden tegen de overgang? 4 kruiden die je helpen

Voor vrouwen is de overgang een vervelende periode waarin veel verschillende lichamelijke en geestelijke klachten tot stand komen. Je kunt denken aan opvliegers, somber zijn of irritaties hebben. Dit komt omdat het lichaam aan het veranderen is. Aan veel van de klachten die je tijdens de overgang ervaart kun je gemakkelijk iets doen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van natuurlijke kruiden. Deze zijn minder schadelijk en kennen doorgaans geen risico op bijwerkingen wat je bij medicatie wel hebt. Een goede reden om te ontdekken welke kruiden je lichaam tijdens de overgang nodig hebt.

De beste kruiden voor klachten tijdens de overgang zijn absoluut de Valeriaanwortel en Salie kruiden doordat ze direct invloed hebben op de rust in het lichaam en de opvliegers. Dit zijn veruit de meest voorkomende klachten. Met deze kruiden verminder je deze overgangsklachten en soms verhelpen ze de klachten zelfs. Je kunt deze kruiden in verschillende gerechten verwerken wat het gebruik ervan gemakkelijk maakt. Je merkt het verschil doorgaans al na een aantal dagen.

Met het overzicht van beste kruiden voor de overgang krijg je inzicht in de mogelijkheden die natuurlijke producten je tijdens de overgang bieden. Zo ben je ervan verzekerd dat je veel minder klanten hebt en gewoon kunt blijven doen wat je het liefste doet.

Het overzicht met kruiden die helpen bij overgangsklachten is met zorg en aandacht samengesteld om je te helpen bij de klachten die je ervaart.

Valeriaanwortel

Met valeriaanwortel breng je meer rust in het lichaam. Het helpt je lichaam te kunnen ontspannen wat tijdens de overgang heel belangrijk is. Je zal hierdoor minder geïrriteerd of prikkelbaar zijn. Met valeriaanwortel kom je ook nog eens veel gemakkelijker in slaap waardoor je jouw slaapritme weer kunt verbeteren.

Het voordeel van valeriaanwortel is vooral de natuurlijke werking van dit product. Je kunt er niet verslaafd aan raken maar het zorgt er wel voor dat jij je rustig voelt. Daarmee verminder je veel van de overgangsklachten waarmee je te kampen hebt. Ook kom je weer toe aan je nachtrust.

Het nadeel van valeriaanwortel is dat lang niet iedereen tegen dit product kan. Het is daarom aan te raden om de dosering voorzichtig op te bouwen.

Wanneer je extra rust kan gebruiken is dit het aangewezen natuurproduct. In tegenstelling tot medicatie met eenzelfde werking heeft valeriaanwortel geen bijwerkingen.

Je kunt valeriaanwortel bij de drogist en sommige supermarkten kopen. Het is een vrij te verkrijgen product en beid je veel voordelen.

Sint janskruid

Met Sint Janskruid bestrijd je direct de symptomen van een depressie die tijdens de overgang op de loer ligt. Een depressie kan in verschillende vormen voorkomen waarbij je prikkelbaar, vermoeid en uitgeput bent. Het is dus belangrijk om deze klachten serieus te nemen waardoor je ze gemakkelijker kunt aanpakken. Zo verlies je minder snel de grip op deze vervelende fase uit het leven.

Het voordeel van Sint Janskruid is dat je deze in veel verschillende toepassingen kunt nemen. Je kunt het in overleg met een arts of apotheker direct gebruiken. Het is een vertrouwd natuurproduct dat je op verschillende manieren kunt toepassen.

Het nadeel van Sint Janskruid is dat je deze in overleg met een huisarts, arts of apotheker moet nemen. De kruiden kunnen namelijk een verminderde werking hebben op andere medicatie die je slikt of zorgen voor bijwerkingen.

Je kunt Sint Janskruid makkelijk gebruiken en het helpt bewezen tegen depressie klachten die tijdens de overgang vaak voorkomen. In overleg met een arts of apotheker kun je deze kruiden gebruiken.

Je kunt Sint Janskruid bij een natuurwinkel of drogist verkrijgen.

Monnikspeper

Met Monnikspeper hou je minder vocht vast in je lichaam. Hier hebben veel vrouwen tijdens de overgang last van. Het is een van de meest bekende werkende kruiden. Met Monnikspeper help je het lichaam om vocht makkelijker op een natuurlijke wijze uit het lichaam te drijven. Het kan de oplossing zijn voor pijnlijke benen en armen.

Het voordeel van monnikspeper is dat het een geheel natuurlijk product is dat vrijwel geen andere werkingen kent. Dat maakt het gemakkelijk om deze te gebruiken tijdens klachten met de overgang wanneer je veel last hebt van vocht in je lichaam.

Het nadeel van monnikspeper is dat niet bij iedereen een voorkeur heeft om deze te gebruiken. Het kan de smaak van waarbij je het gebruikt versterken en een stuk scherper maken.

Deze kruiden kun je veelzijdig gebruiken in gerechten. Er zijn veel recepten en toepassingen op het internet te vinden. Dat maakt het gebruik ervan zeer makkelijk en veelzijdig.
Je kunt deze kruiden bij een natuurwinkel of toko kopen.

Salie kruiden

Met salie kruiden verbeter je de interne thermostaat waardoor je minder last krijgt van opvliegers of dat je overdreven veel zweet in de nachten. Het vermindert dus de meest zichtbare klachten die je tijdens de overgang kunt hebben. Daarbij is Salie kruiden verwerken in een gerecht ook zeer wenselijk door de heerlijke smaak van pure frisheid.

Het voordeel van Salie kruiden is de natuurlijke werking en invloed op je lichaamstemperatuur. Het is daarbij gemakkelijk te verwerken in verschillende soorten gerechten die je wilt bereiden. Welke door de frisheid ook nog eens veel lekkerder zullen worden. Er zijn veel verschillende recepten te vinden met Salie kruiden.

Het nadeel van salie kruiden is dat niet iedereen van de frisse smaak zal houden. Ook kun je salie niet zonder verwerking in een recept eten. Dit zorgt ervoor dat je gericht op zoek moet naar een aantal gerechten.
Je kunt saliekruiden gewoon in de supermarkt kopen.

Conclusie van kruiden tijdens de overgang

Overwin je overgang

Je kunt overgangsklachten met natuurlijke kruiden, fruit of groenten prima oplossen. In dit overzicht heb ik bewust gekozen voor werkende kruiden bij specifieke klachten.

Ze beinvloeden de meeste van alle klachten waar je tijdens de overgang last van kan hebben. Ze zullen klachten echt verminderen en hebben dus een voorkeur boven medicatie.

Naast kruiden zijn er ook verschillende fruit en groentesoorten die klachten tijdens de overgang echt kunnen verminderen.

Maar een gezonde leefstijl blijft het meest belangrijk, vooral tijdens de overgang om uiteindelijke klachten te doen verminderen.

Wil je nog meer praktische tips die je helpen tegen overgangsklachten? Bekijk dan eens het boek Overwin je overgang van Ria Kamelle. 

Plaats een reactie