Wat is het beste middel tegen de overgang?

Ben je in de overgang en heb je veel last van overgangsklachten? Dan is de kans groot dat je op het internet naar een goede oplossing. Er zijn middelen te verkrijgen tegen de overgang, maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om snel minder last te ervaren van de overgang.

Veel vrouwen die in de overgang zijn hebben last van overgangsklachten en daarom zijn er veel middelen ontworpen om de overgangsklachten te verminderen. Toch begint het hebben van minder overgangsklachten toch bij jezelf. Hierover vertel ik meer in dit blogbericht

Middelen tegen de overgang

Bij middelen tegen de overgang heb ik het natuurlijk niet over middelen die de overgang stoppen, maar vooral over middelen die overgangsklachten verminderen. Als je in de overgang bent is de kans groot dat jij een of meerdere overgangsklachten zal ervaren.

Het eerste waar je dan naar op zoek gaat is een middel om snel van de overgangsklachten af te komen.

 

Er zijn verschillende middelen die je kunt kopen in de winkel of bij de drogist. Ook zijn er medicijnen die worden voorgeschreven door je dokter of zelfs therapieën.

Dat betekent dat er voldoende mogelijkheden zijn om je overgangsklachten aanzienlijk te verminderen.

Er is echter één middel tegen de overgang dat niet vaak besproken wordt, maar wel het allerbeste werkt. Dat is namelijk zorgen dat je voor- tijdens en na de overgang een gezonde leefstijl hanteert.

Anticonceptiepil tegen de overgang

Een van de meest voorkomende  middelen tegen de overgang is de anticonceptiepil. Deze pil bevat namelijk hormonen die ervoor zal zorgen dat je minder snel last krijgt van overgangsklachten.

Hoewel de pil vaak goed helpt tegen de klachten, is het vaak ook lastig om te controleren of je al in de overgang bent of niet als je de pil gebruikt.

Daarnaast is het langdurig gebruiken van de pil sterk afgeraden omdat het allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee brengt.

Homeopathische middelen tegen de overgang

Naast de pil zijn er ook nog allerlei Homeopathische middelen te verkrijgen die overgangsklachten zouden moeten verminderen.

Er is vaak geen wetenschappelijk bewijs dat deze middelen ook echt helpen en daarom is het altijd belangrijk om niet zomaar alles te proberen. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde kruiden preparaten te verkrijgen, waarvan je niet precies weet wat er allemaal in zit.

Als je aan de slag gaat met homeopathische geneesmiddelen is het altijd aan te raden om voor gebruik je huisarts te raadplegen en zelf vooraf goed onderzoek te doen naar de middelen.

Gezonde voeding als middel tegen de overgang

Een van de beste middelen die er zijn is gezonde voeding tijdens de overgang. Dit wordt niet vaak besproken als je op internet op zoek gaat naar middelen te gen de overgang.

Dat komt vooral omdat het leven van een gezonde leefstijl niet makkelijk is in onze samenleving. Toch kan het je direct helpen als je de juiste voedingsstoffen zou nuttigen en zo veel mogelijk gezond zou leven.

Door een gezonde leefstijl te hanteren blijft je hormoonspiegel veel beter in balans en ervaar je daardoor veel minder overgangsklachten.

Beste dieet overgang

Toch is het voor veel vrouwen in de overgang verleidelijk om te snoepen en ongezond te eten. Met alle risico’s van dien.

Naast gezond eten tijdens de overgang is het ook een goed idee om met regelmaat te bewegen. Ook voldoende lichamelijke beweging zal ervoor zorgen dat je hormoonspiegel en lichaam beter in balans blijft.

Hoe beter jij je best doet om gezond te leven, hoe meer je zal genieten van een overgangsklachten vrije overgang.

Wat is het beste middel tegen de overgang?

We hebben in dit blogbericht een aantal middelen besproken die je kunt gebruiken tijdens de overgang. Toch zijn de meeste middelen die te verkrijgen zijn helemaal niet zo gezond als je zou denken en daarom raad ik die middelen vooral af.

Als je het mij zou vragen is het beste middel tegen de overgang vooral een gezonde leefstijl. Dat betekent dat je elke dag gezond zou moeten eten en vooral ook voldoende beweging moet krijgen.

Een gezonde leefstijl kun je makkelijk aanleren door je er vooral in het begin toe te zetten. Als je eenmaal bezig bent met een tijdje gezond leven gaat alles vanzelf.

Als je al een gezonde leefstijl leeft, maar nog steeds veel last hebt van overgangsklachten, dan raad ik je zeker aan om eens contact op te nemen met je huisarts. Je huisarts kan dan kijken of er meer aan de hand is.

Specifieke tips tegen overgangsklachten

Als er bepaalde overgangsklachten zijn die vaker terugkomen is het een goed idee om eens meer onderzoek te doen naar die overgangsklachten.

Het is namelijk mogelijk dat er voor bepaalde overgangsklachten ook specifieke dingen zijn die je kunt doen om de overgangsklachten zo snel mogelijk te verminderen.

Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat vrouwen tijdens de overgang last krijgen van slecht slapen.

Deze overgangsklachten kun je aanzienlijk verminderen door een bepaalde routine te hanteren. Zo zijn er voor alle overgangsklachten verschillende oplossingen.

Ook zijn er verschillende boeken die je kunt aanschaffen om minder last te ervaren van de overgang zoals:

In dit boek lees je waarom de overgang ook een goede periode kan zijn in je leven en hoe je het beste kunt omgaan met de overgang.

Voedingssupplementen tegen de overgang

Wist je dat er ook allerlei voedingssupplementen te verkrijgen zijn? Tijdens de overgang heb je van bepaalde voedingsstoffen meer nodig en dat kun je binnenkrijgen door bepaalde voedingsstoffen tot je te nemen. Er zijn veel verschillende soorten voedingssupplementen die geschikt zijn voor de overgang.

Bol.com heeft een complete pagina gemaakt met alle voedingssupplementen voor de overgang. Door bepaalde voedingsstoffen die je te kort komt aan te vullen, ervaar je ook weer minder last van overgangsklachten. Zo kom je de overgang een stuk makkelijker door.

Hoe dan ook de overgang blijft voor veel vrouwen een lastige periode en daar moet je even door heen. Toch kunnen alle bovenstaande tips je helpen de overgang met zo min mogelijk klachten door te komen.

 

Plaats een reactie