Wat is het beste homeopathisch middel voor de overgang?

Tijdens de overgang is het lichaam van een vrouw fors aan het veranderen. De hormoonhuishouding krijgt een andere samenstelling, waardoor de vrouw met (veel) overgangsklachten te maken kan krijgen. Deze overgangsklachten kunnen zowel fysiek als geestelijk zijn; veel vrouwen ervaren bijvoorbeeld stemmingswisselingen tijdens de overgang. Dat is één van de meest gehoorde klachten tijdens de overgang, maar daar blijft het voor veel vrouwen helaas niet bij.

Pijn aan de borsten, een lusteloos gevoel en opvliegers zijn ook enkele van de veelvoorkomende overgangsklachten. Voor veel vrouwen is dit – mede door deze klachten – niet de meest leuke periode in het leven. Bijkomend nadeel is dat de overgang behoorlijk lang duurt; sommige vrouwen hebben jarenlang last van de hierboven genoemde klachten.

Heb jij zelf ook veel last van de verschillende overgangsklachten? Dan is het tijd om in actie te komen. Zoals je in het boek ‘Overwin de overgang’ kunt lezen, is het namelijk mogelijk om de klachten zoveel mogelijk te voorkomen c.q. te beperken. Door een juiste leefstijl er op na te houden, kan je de vorming van verschillende overgangsklachten al zoveel mogelijk beperken. Daarnaast is het ook een feit dat je gebruik kunt maken van verschillende middelen tijdens de overgang.

Wil je graag een middel tijdens de overgang uit gaan proberen? Dan is het advies om eens naar de homeopathische middelen te kijken. Die middelen werken bijzonder prettig, zijn relatief goed voor het vrouwelijk lichaam en brengen ook al snel de gewenste resultaten met zich mee. Daarbij is het uiteraard wel wenselijk dat je de juiste homeopathische middelen gaat gebruiken. Wat die middelen zijn? In onze ogen kan je daarvoor kiezen tussen enkele homeopathische middelen, waarover we je in dit artikel graag iets meer vertellen!

Wat zijn homeopathische middelen precies?

De kans is aanwezig dat je wel eens van homeopathische middelen hebt gehoord, maar dat je niet precies weet wat voor dit middelen dit zijn. Om de werking van homeopathische middelen uit te kunnen leggen, is het verstandig om naar het jaar 1976 terug te gaan. In dat jaar was een Duitse arts bezig met het ontwikkelen van een uniek soort medicijnen; hij is uiteindelijk de grote grondlegger van de homeopathie. Volgens deze arts, Samuel Hahnemann, was het mogelijk om ziektes te bestrijden door juist gebruik van deze ziekte maken. Hij hanteerde hiervoor de uitspraak ‘similia similibur curtentur’, oftewel het gelijke met het gelijkende genezen.

Over de homeopathische middelen bestaan behoorlijk veel verschillende meningen. Sommige artsen sluiten zich aan bij Samuel Hahnemann; zij zijn er ook van overtuigd dat je een ziekte kunt bestrijden door juist gebruik te maken van de ziekte. Andere artsen zeggen echter dat de homeopathische middelen onwijs behulpzaam en bruikbaar zijn.

Wat onze mening is? dat laten wij in het midden. Het enige waar wij wél over kunnen oordelen, is het feit dat wij van veel vrouwen positieve woorden over de homeopathische middelen horen. Zij geven aan dat deze middelen de gewenste werking hebben en dus de overgang een stuk aangenamer zijn. Maar, wat zijn dan de juiste homeopathische middelen om tijdens de overgang te gebruiken? Daarover vertellen we je hieronder graag iets meer.

 

Beste homeopathisch middel overgang

 

Homeopathische middelen overgang

Mocht je op zoek naar homeopathische middelen zijn, heb je de keus tussen verschillende middelen. Voor welk middel jij het beste kunt kiezen? Dat is afhankelijk van het advies dat jouw huisarts aan jou geeft. Op basis van zijn advies is het immers mogelijk om de homeopathische middelen bij de apotheek af te halen.

Feit is wel dat de afgelopen jaren verschillende homeopathische middelen voor de overgang behoorlijk populair zijn geworden. Veel vrouwen geven aan dat die middelen de gewenste werking met zich mee brengen en de overgangsklachten daardoor (deels) weten te beperken. Hierbij is het wel van belang om het volgende te benadrukken; de homeopathische middelen werken niet tegen alles en werken ook niet voor iedereen. Het is puur maatwerk; stem het gebruik van homeopathische middelen daarom zeer nauwkeurig met jouw huisarts af. Alleen op die manier is het mogelijk dat je de juiste middelen gaat gebruiken én dat deze middelen de juiste dosering hebben. Ook de dosering is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate van jouw klachten en aanverwante factoren.

Voor welke homeopathische middelen je zoal kunt kiezen? Enkele van de populairste middelen hebben wij in onderstaand lijstje opgesomd:

  • Sulphur; dit is één van de populairste homeopathische middelen. Het middel werkt tegen nagenoeg alle overgangsklachten.
  • Natirum muriaticum: dit middel is aan te raden voor vrouwen die een hekel aan vet hebben.
  • Pulsatilla pratensis: dit middel is het meest geschikt voor vrouwen die niet al te veel dorst tijdens de overgang hebben.

Bovenstaande beknopte lijst laat direct zien dat het lastig kan zijn om de juiste homeopathische middelen te vinden. Zoals eerder al gezegd; het is puur maatwerk en moet dus zeer precies afgestemd worden met jouw huisarts. In onze ogen is Sulphur echter het beste homeopathische middel tijdens de overgang!

Tips om de overgangsklachten te beperken

Heb je tijdens de overgang veel last van de overgangsklachten? Dan kan je daarvoor de homeopathische middelen tijdens de overgang gaan gebruiken, maar je kunt ook de tips uit het boek Overwin je overgang op gaan volgen. Deze Overwin je overgangtips hebben onder meer betrekking op het aanhouden van een gezonde leefstijl.

Het advies is onder meer om gezond te eten, om een gevarieerd voedingspatroon er op na te houden en om koffie en alcohol zo min mogelijk te nuttigen. Ook is het advies om dagelijks voldoende te bewegen; beweeg dagelijks minimaal een half uur en beperk daarmee ook de overgangsklachten.

Onder aan de streep is het met name een kwestie van gezond leven. Ban sigaretten definitief uit je leven (indien van toepassing), laat alcohol ook links liggen en nuttig met name gezonde ingrediënten. Zorg voor een gevarieerd voedingspatroon, voor voldoende beweging en gebruik de juiste (homeopathische) middelen tijdens de overgang!

Plaats een reactie