Wat helpt bij de overgang?

Wat helpt bij de overgang? Tijdens de overgang gebeurt er veel met je lichaam als vrouw. Ook krijg je tijdens de overgang te maken met verschillende overgangsklachten. Voor iedere vrouw is de mate waarin overgangsklachten optreden verschillend. Bij jou kunnen overgangsklachten wellicht de overhand nemen, terwijl een andere vrouw vrijwel geen last heeft van klachten.

Als jij problemen ervaart tijdens de overgang, zijn er gelukkig veel dingen die je zelf kunt doen om ze op te lossen. Hier lees je wat helpt bij de overgang en alle klachten die daarbij komen kijken. Lees verder.

De overgang

De overgang is voor de meeste vrouwen een vervelende periode. Je krijgt als vrouw te maken met allerlei overgangsklachten en soms wordt het even te veel.  Dit zorgt niet alleen voor problemen met je lichaam en geest, maar veroorzaakt ook problemen in je dagelijkse leven. Het is dan belangrijk om zo snel mogelijk de overgang weer de baas te worden, zodat de klachten niet uit de hand lopen.

Als je de overgang nadert, merk je al kleine verschillen aan je lichaam en geest. In het begin refereer je dat nog niet direct aan de overgang. Toch kun je de overgang in veel gevallen al aan zien komen. Als je het ziet aankomen kun je ook direct al voorzorgsmaatregelen nemen die ervoor zorgen dat je minder last krijgt van de klachten.

Voorbereiden op de overgang

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als de overgang nadert, is direct zorgen dat je een gezond voedingspatroon hebt en regelmatig beweegt. Tijdens de overgangsperiode raken je lichaam en hormonen uit balans.

Gezonde voeding en voldoende beweging zorgt er dan voor dat je hormonen weer enigszins in balans komen. Hoe beter je hiermee bezig bent, hoe minder last je ervaart van overgangsklachten.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je zo veel mogelijk voldoende slaap krijgt. Tijdens de overgang kun je te maken krijgen met slaapproblemen. Het is een goed idee om eventueel wat extra te slapen als je de nacht niet goed bent doorgekomen.

Ook je slaap is een belangrijke factor als het gaat om het stabiel houden van je hormonen. Als je een lange tijd slaapt werkt dat nadelig voor je hormoonhuishouding en krijg je daardoor meer last van overgangsklachten.

Als je al voordat je daadwerkelijk in de overgang bent, je voeding, beweging en slaap goed op orde krijgt, bestaat de kans dat je minder last ervaart.

Tijdens de overgang

kenmerken van de overgang 1

Als je in de overgang bent, is de kans groot dat niet alle overgangsklachten aan je voorbij gaan. Het is dan een goed idee om te begrijpen welke overgangsklachten er allemaal zijn en wat je kunt doen om ze te laten verdwijnen.

Veel vrouwen hebben bijvoorbeeld last van opvliegers. Het is dan handig om te weten dat je jezelf kunt redden als je kleding in lagen draagt, zodat je een kledingstuk uit kunt doen als je last krijgt van opvliegers. Daarnaast is het ook goed om te weten dat als je een koude washand in je nek legt, de opvliegers vaak ook weer snel verdwijnen.

Meer van dit soort tips lees je in het Overwin je overgang boek van Ria Kamelle. Zij  heeft tijdens haar overgang verschillende tips gevonden die voor haar de overgangsklachten verminderden. Inmiddels is Ria de overgangsperiode voorbij en heeft ze diverse boeken met betrekking tot de overgang geschreven.

Dit heeft ze puur gedaan omdat ze andere vrouwen in de overgang wil helpen de overgang beter door te komen. Voor vrijwel alle overgangsklachten heeft ze een passende oplossing gevonden die je helpt de klachten te verminderen.

Je partner tijdens de overgang

Niet alleen voor jou is de overgang een moeilijke periode. Ook je partner zal er het een en ander van mee maken. Als jij last krijgt van stemmingswisselingen of humeurigheid, bestaat de kans dat je dat onbewust afreageert op je partner. Daarom is het belangrijk om met je partner te praten over de overgang zodat ook hij weet wat je doormaakt.

Daarnaast is het ook een goed idee om het boek Overwin je overgang door je partner te laten lezen. In het boek wordt namelijk precies uitgelegd wat de overgang precies doet en waarom bepaalde klachten zich voordoen.

Hierdoor kan je partner je beter begrijpen en je daardoor ook beter steunen tijdens jou overgangsperiode. Zo krijg je niet nog meer moeilijkheden erbij dan je al hebt.

Meer rust en meer genieten

Aangezien de overgang een behoorlijke tijd in beslag kan nemen, is het een goed idee om tijdens deze periode goed naar jezelf te luisteren. Als je merkt dat je dagelijkse leven je allemaal even te veel wordt, is het een goed idee om even een stapje terug te doen.

Sommige vrouwen in de overgang gaan tijdens deze periode minder werken. In plaats van werken doen ze dan dingen waar ze blij van worden zoals het uitvoeren van een hobby of een lange wandeling maken.

Tijdens de overgang is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en dat je rust neemt wanneer je voelt dat je het nodig hebt. Probeer daarom zo veel mogelijk dingen te doen waarvan je kunt genieten, zodat een aantal geestelijke overgangsklachten geen kans maken.

Overwin je overgang van Ria Kamelle

Overwin je overgangAls jij wilt weten welke praktische tips je allemaal leest in het boek van Ria Kamelle, raad ik je aan om eens op de pagina van Overwin je overgang te kijken. Hier lees je namelijk meer informatie over het boek en kun je zo kijken of het boek iets voor je is.

Er zijn al meer dan 1000 vrouwen die de tips in dit boek hebben toegepast en hebben er allemaal veel aan gehad. Hoe beter je begrijpt wat de overgang precies is en wat je kunt doen aan de klachten, hoe beter jij de overgangsperiode doorkomt.

Je kunt het boek gebruiken ter informatie, maar je kunt het ook gebruiken als handboek om overgangsklachten een stap voor te zijn. Klik hier om een kijkje te nemen op de pagina van Overwin je overgang. 

Plaats een reactie