Wat Ga Je Ontdekken Bij Een Overgangsconsult?

Ben jij net in de overgang, voel je dat het eraan komt óf vindt jij het lastig om ermee om te gaan? Je bent absoluut niet de enige vrouw die dat heeft. Heel veel vrouwen vinden het lastig om in de overgang te zitten. Dat is niet zo gek, want er komen veel klachten bij kijken die als erg onaangenaam ervaren kunnen worden.Een overgangsconsult kan hierbij een groot verschil maken. Je leert meer over de overgang en hoe je hiermee bewust kan omgaan. Wil jij hier meer over weten en ontdekken of het iets voor jou is? Dat gaan we in dit artikel allemaal uitgebreid bespreken.

Wat ga je ontdekken bij een overgangsconsult?

Je gaat verschillende dingen ontdekken bij een overgangsconsult. Zo ga jij te weten komen wat de overgang precies inhoud en welke processen er plaats vinden in je lichaam. Dat is erg handig en nuttig, want zo weet je hoe de overgangsklachten ontstaan en zijn ontstaan. De overgangsconsulente gaat je dat allemaal vertellen en uitleggen.

 

Daarnaast ga je ook leren hoe je met deze overgangsklachten kan omgaan en wat je eraan kan doen om ze te verminderen. Samen kunnen jullie plannen maken voor een eventuele behandeling. Natuurlijk is de overgangsconsulente er ook als luisterend oor. Je kan bij haar terecht voor al je vragen en voor alles waar je tegenaan loopt.

 

Om erachter te komen wat een overgangsconsult precies is en wat het inhoud, raad ik je aan het artikel verder te lezen.

 

Wat is een overgangsconsulente?

Een overgangsconsult krijg je met een mooi woord bij een overgangsconsulente. Deze overgangsconsulente is (in de meeste gevallen) een vrouw die helemaal gespecialiseerd is in de overgang en vrouwen met de overgang. In principe is het een verpleegkundige die zich ergens in heeft gespecialiseerd. Een overgangsconsulente vindt je in het ziekenhuis of als zzp’er met een eigen praktijk.

 

Een overgangsconsulente heeft gewoon een BIG registratie en is er speciaal voor jou om al je vragen te beantwoorden en te luisteren naar waar jij tegenaan loopt tijdens de overgang.

overgangsconsulent

 

Word een overgangsconsult vergoed?

Je zal je vast afvragen of een overgangsconsult word vergoed door je zorgverzekering. Het is altijd prettig als bepaalde kosten voor je opgevangen worden.

 

Toch moet ik je helaas vertellen dat een overgangsconsult niet vergoed wordt door de zorgverzekering. Dit geld dan voor de basisverzekering. Heb jij een aanvullende zorgverzekering? Dan kan je wel in aanmerking komen voor een vergoeding. Het ligt er dus aan hoe jij verzekerd bent.

 

Wat kan ik zelf aan de overgang doen?

Naar een overgangsconsulente gaan kan een heel erg groot verschil gaan maken, dat ben je vast wel met me eens. Je zal je misschien ook wel afvragen wat je zelf aan de overgang kan doen. Ik kan je namelijk verzekeren, dat je zelf ook genoeg kan ondernemen om de klachten te verminderen of waardoor je zelfs helemaal vanaf te komen. In het onderstaande overzicht heb ik een aantal handige tips voor je samengesteld die jou voor jou een duidelijk verschil kunnen gaan maken.

 

Tip 1: Probeer meer te gaan bewegen

Meer bewegen is voor ons allemaal heel erg gezond en effectief. Natuurlijk is het lichamelijk erg goed voor je, maar ook mentaal. Je maakt namelijk je hoofd lekker leeg en je ontspant. Bewegen tijdens de overgang is een hele verstandige keuze. Gewichtstoename is een hele bekende en veelvoorkomende klacht tijdens de overgang. Door (meer) te gaan bewegen houd je je gewicht op pijl en blijven je spieren lekker soepel.

overgangsconsulent

Bewegen kan je op veel mogelijke manieren doen. Zo kan je daadwerkelijk naar de sportschool gaan of kan je iedere dag een wandeling maken. Kies iets wat jij goed kan volhouden en wat jij leuk vindt om te doen.

 

Tip 2: Draag laagjes kleding

Het krijgen van opvliegers is een hele bekende klacht die bij de overgang hoort. Misschien heb jij daar ook last van. Het belangrijkste hierbij is, om hier slim op in te spelen. Waarom zou je warme truien blijven dragen als je het steeds zo warm hebt?

 

Een hele goede tip is om laagjes kleding te dragen. Zodra je een opvlieger krijgt, gooi je gewoon lekker wat uit en zal de warmte heel erg snel afnemen. Draag bijvoorbeeld T-shirt met daarover een vestje. Gewoon je vestje uitgooien en afkoelen maar.

 

Tip 3: Probeer genoeg water te drinken

Genoeg water drinken is voor ons allemaal heel erg goed. Vooral als je in de overgang zit is dat heel erg belangrijk. Probeer 2 liter water per dag te drinken.

overgangsconsulent

Genoeg water drinken zorgt ervoor dat je hoofdpijn verminderd, dat de antistoffen uit je lichaam verdwijnen en dat je een mooiere huid krijgt. Ook een uitgedroogde huid hoort bij de overgang. Genoeg water drinken voorkomt dit. Daarnaast zit in water geen calorieën en kan je dit onbeperkt drinken.

 

Tip 4: Bespreek je klachten met je huisarts of overgangsconsulente

Heb je zodanig veel klachten dat je er dagelijkse hinder van ondervindt? Trek dan vooral aan de bel bij je huisarts of een overgangsconsulente. Je bent echt niet de eerste vrouw die dat doet.

 

De huisarts en overgangsconsulente kunnen je verder helpen en hebben altijd een luisterend oor voor je. Samen komen jullie vast tot een goede oplossing.

Hoe overwin ik mijn overgang?

Zoals ik je al vertelde, ben je echt niet de enige die tegen de overgang aanloopt. Er zijn nog veel meer vrouwen die er moeite mee hebben. Ria Kamelle schreef hier haar eigen e-book over; Overwin je overgang

overgangsconsulent

Ria Kamelle kwam op een bepaalde leeftijd in de overgang en worstelde hier ongelofelijk mee. Haar huisarts kon haar niet verder helpen en ze voelde zich helemaal niet begrepen door haar omgeving. Daarom besloot ze haar eigen zoektocht te starten naar hoe ze het beste kon omgaan met haar overgang en haar klachten. Dat heeft geresulteerd in het e-book Overwin je overgang. In het boek vindt jij handige informatie en nuttige tips, allemaal in het teken van de overgang en de overgangsklachten.

Worstel jij ook met je overgang of wil je hier meer over lezen? Dan is het e-book Overwin je overgang van Ria Kamelle de beste aanrader voor jou.

 

Conclusie

Een overgangsconsult bij een overgangsconsulente kan een duidelijk verschil gaan maken wanneer je in de overgang zit. Bij een overgangsconsulente kan jij terecht met al je vragen en kom jij meer te weten over hoe de overgang werkt. Ook leer jij om te gaan met je overgangsklachten. Wil jij zelf iets aan die klachten doen? Volg dan de bovenstaande tips.

 

Het e-book Overwin je overgang van Ria Kamelle is een e-book speciaal voor vrouwen die worstelen met de overgang. Wil jij meer over de overgang te weten komen en nóg meer handige tips krijgen? Dan is het e-book echt iets voor jou.

Plaats een reactie