Als je in de overgang bent gaat je lichaam anders reageren. Er is ook veel aan de hand met het lichaam tijdens deze periode. Het is daarom verstandig om ook op voeding te letten. Het kan zomaar zijn dat je tijdens deze periode te maken krijgt met gewichtstoename. Omdat het lichaam voeding op een andere manier gaat gebruiken. In eerste instantie hoeft gewichtstoename natuurlijk niet ernstig te zijn of een reden op dieet te gaan. Zeker wanneer je al zorgt dat je voeding die je nodig hebt binnen krijgt. Maar in andere gevallen is het juist heel belangrijk om op voeding te letten.
De toename in gewicht is dus een reden om op dieet te gaan. Let er bij het kiezen van een dieet op dat je alle voeding die je lichaam echt nodig heeft tijdens deze periode binnen krijgt. Daarmee voorkom je het risico op bijvoorbeeld botontkalking, vitaminetekort of dat je minder fit gevoel hebt.
Bij de overgang zijn het hormonale schommelingen die de kans op gewichtstoename vergroot. Door de hormoon huishouding die anders werkt gebruikt je lichaam andere stoffen of voedingsmiddelen dan het altijd deed.
Essentiële voedingsmiddelen bij de overgang
Een tekort aan belangrijke voedingsmiddelen tijdens de overgang wil je natuurlijk voorkomen. Het kan tot grote gevolgen leiden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan ontkalking van de botten. Maar ook tot een veroudering van de huid omdat je veel vocht verliest. Het kan dus zomaar zijn dat een dieet anders is dan je voor ogen had. Omdat je bijvoorbeeld een aanvulling moet doen op wat je normaal eet.
Bij de overgang is zuivel zoals melk, yoghurt, karnemelk of magere melk een belangrijke toevoeging als je deze al niet dagelijks binnen kreeg. Het voordeel van zuivel is dat je het ook kunt gebruiken als vervanging van ander minder gezond eten. Je kunt het gemakkelijk lekkerder maken door het kiezen van smaken of toevoegen van ingrediënten, bijvoorbeeld muesli of fruit.
Zuivel is dus een ultiem voedingsmiddel tijdens de overgang. Maar naast eten en diëten is het ook heel belangrijk om in beweging te blijven. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door elke dag te wandelen, fietsen, hardlopen of een andere sport die je graag doet te blijven doen.

Van vitamines heb je tijdens de overgang mogelijk ook een tekort. Je kunt denken aan vitamine D maar ook andere vitamines. Ze hebben elk hun eigen belangrijke uitwerking. Samen zorgen voldoende vitamines dat je gezond blijft. Elke dag opnieuw een fit gevoel hebt maar ook weerstand hebt tegen ziekten.
Een ander gewicht na de overgang
Na de overgang heb je vrijwel altijd een ander gewicht als daarvoor. Vaak komt dit doordat je minder bent gaan bewegen of het lichaam ondanks je inspanningen minder energie verbruikt. Waardoor je niet alle calorieën meer kwijt raakt. Om na de overgang met een gezond dieet aan de gang te gaan is een totaal aanpak belangrijk. Gezond eten, bewegen maar ook voldoende drinken.
Maar eigenlijk moet je juist meer bewegen na de overgang. Want waar je voor de overgang ook in rust veel energie kwijt kon raken is dit nu een stuk minder. Je lichaam is niet meer in staat om bij het slapen net zoveel calorieën te verbranden als het altijd deed. Eet je dus hetzelfde als je altijd al deed? Dan kan het toch zijn dat je aankomt in omvang of gewicht.
Na de overgang komt het vaker voor dat je geleidelijk aankomt in gewicht. In het begin gaat dit met slechts enkele kilo’s waarna de snelheid van aankomen sneller zal toenemen. Daardoor kom je er vaak later pas achter dat je lichaam andere voeding nodig heeft. Dat je aangekomen bent. Dat je niet meer lekker in je vel zit. Te vaak wordt dit genoemd als bijwerking van de overgang. Dat is het ook, tenminste deels. Want met goede informatie, adviezen of tips kun jij zorgen dat het niet zover zal komen.
Niet meer eten dan je lichaam verbrand
Het is eigenlijk niet anders dan bij andere gewichtstoenames of bij overgewicht. Dat je meer moet verbranden door te bewegen, minder moet eten. Je lichaam gaat dan energie uit lichaamsvetten halen waardoor je zal afvallen. Soms direct in gewicht, soms in omvang van buik of billen. Dat is per persoon verschillend.
Misschien eet je na de overgang nog altijd wat je ervoor ook deed. Hoewel dit vaak niet eens veel meer is dan je lichaam in theorie nodig zal hebben. Kan je toch aankomen. Dit is te verklaren door de veranderende behoeften van het lichaam. Voedingsstoffen die het niet meer zoveel nodig heeft zal het lichaam opslaan. Andere stoffen komt het lichaam dan tekort. Denk hierbij een de melkproducten waarover je eerder hebt gelezen.
Meer trek hebben na de overgang komt vaker voor! Je lichaam smeekt om voeding die het niet krijgt maar wel nodig heeft. Daardoor kun je na de overgang meer trek ervaren. Het is dus verstandig om andere dingen te eten, vitamines aan te vullen maar ook advies te krijgen over de voeding voor na de overgang. Zo voorkom je dat het lichaam onnodige stoffen teveel krijgt.
Slank door de overgang, jij kan het ook!
Met slank door de overgang ben jij verzekerd van praktische tips, adviezen maar ook informatie dat je zeker verder gaat helpen. Je leest over gewicht tijdens de overgang. Vaak heel herkenbaar. Wat je er echt aan kunt doen. Maar ook wat je moet laten. Over de methode slank door de overgang is heel erg goed nagedacht. Er is rekening gehouden met vrouwen die nog vol in het leven staan. Ondanks dat de overgang daar korte metten mee wilt maken.
Je leert wat gezonde voeding is, wat je lichaam echt nodig heeft maar ook waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld omdat je nog altijd overgangsklachten kan hebben.
Met slank door de overgang leer je volop genieten van heerlijke voeding voor het hele gezin. Zo zorg je dat voeding niet meer tussen jou en het gezin staat. Alle gerechten zijn ook nog eens heel snel gemaakt. Kortom, met slank door de overgang ben jij verzekerd van succes. Bestel je vandaag nog? Dan kun je direct aan de slag.
Je zal snel minder overgangsklachten als vermoeidheid, overgewicht, opvliegers of welke andere klachten je ook hebt ervaren!