Waarom kom je aan tijdens de overgang?

Kom je aan tijdens de overgang? De overgang. Het is voor vrouwen absoluut niet de leukste fase uit hun leven. Nee, tijdens de overgang krijgt een vrouw te maken met zowel geestelijke- als lichamelijke klachten. Deze klachten zorgen ervoor dat sommige vrouwen ook totaal niet meer lekker in hun vel zitten. Daarnaast hebben veel vrouwen tijdens de overgang ook te kampen met overgewicht. Om een kort en bondig antwoord op de vraag uit de titel te geven: Ja, de kans is groot dat je tijdens de overgang aankomt.

Wat is de overgang?

ovulatiepijn overgang 2

De overgang is een natuurlijke fase in het vrouwelijk lichaam. Tijdens deze fase wordt de aanmaak van bepaalde hormonen gestopt. Deze hormonen zorgen er onder andere voor dat een vrouw zwanger kan worden. Doordat deze hormonen niet meer aangemaakt worden, verandert er een hoop in het vrouwelijk lichaam. De veranderingen in de hormoonhuishouding zorgt daarbij voor behoorlijke geestelijke- en lichamelijke klachten.

We kunnen stellen dat de overgang één van de lastigste periodes is voor een vrouw. Je hebt namelijk het idee dat je niet meer helemaal in je eigen lichaam aanwezig bent. Door de overgang krijg je min of meer een nieuwe ‘identiteit’. Dat is wellicht ietwat overdreven geschetst, maar sommige vrouwen hebben toch een hoop problemen met de overgang.

Tijdens de overgang is het voor een vrouw belangrijk om haar normale leven vast proberen te houden. Dit betekent: een gezonde leefstijl hanteren. Probeer een gevarieerd voedingspatroon te volgen en zorg elke dag voor minimaal een half uur aan beweging.

Waarom kom je aan tijdens de overgang?

We gaven in de inleiding van dit artikel al antwoord op de vraag ‘Kom je aan tijdens de overgang?’. In nagenoeg alle gevallen is dat inderdaad het geval. Maar, hoe komt dat dan? Hoe komt het dat het merendeel van de vrouwen tijdens de overgang aankomt? De belangrijkste reden hiervoor kunnen we terug vinden in de stofwisseling.

Gedurende de overgang gaat de werking van de stofwisseling namelijk een stuk trager. Het gevolg is dat je lichaam minder energie verbrandt en meer vet vasthoudt. Overigens is het zo dat de stofwisseling altijd trager verloopt naarmate je ouder wordt. Maar, doordat ook het hormoon oestrogeen niet meer aangemaakt wordt, raakt dit proces in een stroomversnelling. Het logische gevolg is dat je behoorlijk veel kilo’s tijdens de overgang aan kunt komen. Ons advies is dan ook, wederom, om een gezonde leefstijl er op na te houden. Maar, dat is nog niet alles. Nee, verderop in dit artikel vind je nog één handige tip voor het beperken van het aankomen tijdens de overgang.

Welke rol spelen hormonen bij het aankomen?

Hierboven lieten de naam van één van de belangrijkste hormonen al even vallen: oestrogeen. De functie van oestrogeen is behoorlijk belangrijk en valt dus weg. Het lichaam reageert hier heel simpel op. In plaats van de oestrogeen wordt namelijk vetweefsel gebruikt om de taken te vervullen. Hierdoor gaat het lichaam meer voorraad aan vet opbouwen. In combinatie met de vertraagde stofwisseling zorgt dit voor de overtollige kilo’s tijdens de overgang.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet aankomt?

Het is ondertussen ook zeker mogelijk om tijdens de overgang niet al te veel aan te komen. Je loopt uiteraard altijd het risico, mede door bovengenoemde redenen. Maar, als jij een gezonde

De overgang en afvallen.
De overgang en afvallen.

leefstijl er op na houdt, is de kans aanwezig dat je niet al te veel last van de overtollige kilo’s hebt.

 

Het draait echter niet alleen maar om een gevarieerd voedingspatroon en om voldoende beweging. Nee, tijdens de overgang is het ook ontzettend belangrijk om voldoende rust te pakken. Door deze rust te pakken, word je mentaal ook een stuk rustiger. Gedurende de overgang is de aanwezigheid van stress namelijk absoluut níet wenselijk. Deze stress is namelijk ook één van de factoren waardoor je aan kan komen. Pak dus voldoende rust, eet gevarieerd en gezond en beweeg voldoende. Wil je meer tips om tijdens te overgang niet aan te komen? Lees dan zeker dit artikel nog even verder.

Tips om op gewicht te blijven tijdens de overgang

Zit jij in de overgang en doe je er alles aan om niet aan te komen? Of heb je het vermoeden dat je binnenkort in de overgang gaat komen? Heb je absoluut geen zin om tijdens de overgang aan te komen? Dan kunnen wij je een handje helpen. Wij hebben namelijk enkele handige tips voor jou hieronder uiteengezet. Met deze tips is het mogelijk om op gewicht te blijven tijdens de overgang.

De eerste tip heeft betrekking op een gevarieerd voedingspatroon. Tijdens de overgang heeft je lichaam behoefte aan meerdere soorten voedingsstoffen. Het is dan ook wenselijk dat je een gevarieerd én gezond voedingspatroon er op na houdt. Probeer elke avond te variëren met je avondeten en laat tussendoortjes en snacks zoveel mogelijk staan.

Daarnaast is het advies om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Dat is niet alleen goed voor de overtollige kilo’s, maar ook voor je mindset. Tijdens het bewegen hoef je namelijk niet aan het dagelijkse leven te denken. Op die manier kan je enigszins uit de sleur van de overgang komen. Deze tip gaat dan ook hand in hand met de tip om stress te voorkomen. Stress is absoluut een boosdoener op het gebied van overtollige kilo’s. Voorkom dan ook met alle macht dat je last van stress gaat krijgen. Stress is niet leuk en al helemaal niet in de overgang.

Slankdoordeovergang.nl

Tot slot hebben we nog één laatste tip: de e-cursus op slankdoordeovergang.nl. Met deze e-cursus ben je in staat om slank door de overgang te gaan. Je geeft de kilo’s geen kans om invloed op jouw gewicht te hebben. Nee, jij blijft gedurende de gehele overgang simpelweg op je eigen gewicht. Dat klinkt goed, niet waar? Meld je direct aan voor deze cursus en start direct met afvallen. Ben je nog niet aangekomen tijdens de overgang? Dan zorgt deze cursus er ook voor dat dit helemaal niet meer gaat gebeuren gedurende de overgang!

Klik hier om direct naar de kortingspagina van slankdoordeovergang te gaan >> 

Plaats een reactie