Vervroegde overgang, wat gebeurt me nu?

Vervroegde overgang

Vrouwen krijgen vroeg of laat met de overgang te maken. Maar je kunt ook met de vervroegde overgang te maken krijgen. Dit is de overgang wanneer de menstruatie voor je 40ste jaar definitief is gestopt. Er wordt over een vroege overgang gesproken als de menstruatie tussen de 40-45 jaar stopt.

 

Kom jij in de vervroegde overgang?

 

Het kan zijn dat je met de vervroegde overgang te maken hebt gehad, er momenteel middenin zit of er nog mee te maken krijgt. Je kunt de menopauze bereiken voor je 40ste levensjaar.

De natuur beslist hierover en daar heb je geen enkele invloed op. Denk je  dat je met de vervroegde overgang te maken hebt? Ga dan naar de huisarts maar kan het zijn dat hij je niet serieus neemt.

Veel vrouwen merken dat op en delen deze ervaring. Er wordt vaak gezegd dat je te jong bent en dat het echt nog niet kan. Maar wanneer je zelf een sterk vermoeden hebt en je gaat daarmee naar de huisarts en je krijgt te horen dat je te jong bent, kun je in de war raken.

Je weet het namelijk zelf of je voelt dat het wel zo is. Stap naar een andere arts, die je wel serieus neemt. Informeer eventueel bij andere vrouwen die met de vervroegde overgang te maken hebben gehad welke arts wel begrip toont. Je wilt namelijk niet in de war raken, maar je wilt duidelijkheid, bevestiging en begrepen worden.

 

Vragen tijdens de vervroegde overgang

 

Je kunt opstandig worden en het kan allerlei vragen bij je oproepen wanneer je vervroegd in de overgang komt. Je kunt je afvragen waarom jij op jonge leeftijd te maken krijgt met de overgang?

Ook je schuldig schuldig voelen en vragen wat je er aan kunt doen hoort hierbij. Je vraagt je misschien wel af waarom jouw lichaam je in de steek laat (omdat het zo voelt voor je).

Misschien had je samen nog een kinderwens en dan ga je je daar ook schuldig over voelen, want nu kan dat niet meer. Helaas heb je niet overal invloed op in het leven en dit kan daarom als een harde klap aankomen als je de bevestiging krijgt dat het om een vervroegde overgang gaat.

 

Praten over de vervroegde overgang

 

Toch kan het je wel helpen als je gaat praten hierover. Er zijn genoeg vrouwen die het mee hebben gemaakt en nu weer volop genieten van het leven.

Je moet er toch het beste van proberen te maken en daarom is praten over de vervroegde overgang een goede optie. Daarvoor kun je ontdekken en inzicht krijgen of je met de vervroegde overgang te maken hebt en hoe je er mee om kunt gaan.

Geef het de tijd en geef jezelf ook tijd om het een plekje te kunnen geven wanneer je in de vervroegde overgang bent gekomen.

Plaats een reactie