Shakes tijdens de overgang

Shakes tijdens de overgang

Shakes tijdens de overgang voor een betere hormoonhuishouding. Tijdens de overgang komen veel vrouwen iets aan. Je hormoonhuishouding ligt compleet overhoop en je lichaam moet een nieuwe balans zien te vinden. Er wordt minder van het hormoon oestrogeen geproduceerd en de productie gebeurt nu in het buikvetweefsel.

Dit is de reden dat je lichaam meer vet gaat opslaan. Ook wordt er spierweefsel omgezet in vetweefsel. Op gewicht blijven en afvallen zijn hierdoor veel lastiger tijdens de overgang. Shakes kunnen een uitkomst bieden. Zowel om gezond te blijven. Als om een goed gewicht te behouden of af te vallen en om je spiermassa te behouden.

Tijdens en na je overgang wordt vet anders opgeslagen dan in de eerste helft van je leven. Het ligt nu dieper in het vetweefsel opgeslagen. Waardoor verbranding, door bijvoorbeeld sporten, veel lastiger gaat. Bovendien voelen veel vrouwen zich moe en lusteloos in de overgang.

Extra bewegen zit er vaak gewoon niet in. De enige oplossing bevindt zich dus in je voedingspatroon. Want het lichaam heeft minder calorieën nodig heeft dan voorheen.  Veel vrouwen bewegen dus minder, maar eten  nog wel hetzelfde als ze jarenlang gedaan hebben. Het geheim zit hem dus in het verwerken van minder calorieën in je voedingspatroon.

 

Shakes tijdens de overgang voor een betere manier van leven!

 

Shakes kunnen een gezonde manier zijn voor vrouwen die het lastig vinden om minder calorieën te verwerken in hun eten. Shakes bevatten groenten en fruit, waardoor ze calorie- en vetarm zijn.

Bovendien zijn ze een bron van gezonde voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen en mineralen.

Veel vrouwen in de overgang hebben een tekort aan verschillende vitamines en mineralen. Dit heeft te maken met het feit dat gezond en gevarieerd eten er bij deze doelgroep nog wel eens bij inschiet door stress, tijdtekort of futloosheid.

Een shake is een makkelijke manier om toch voldoende groente en fruit binnen te krijgen.

Groene smoothies, een shake van bladgroenten, fruit en water, helpen bij een reeks van overgangsklachten, zoals hoofdpijn, overgewicht, hoge bloeddruk, vermoeidheid en een verminderde weerstand.

Eiwitshakes, shakes van eiwit, koolhydraat en vet, kunnen je helpen je spiermassa te behouden, aangezien eiwitten de bouwstenen van spieren zijn.

Dit is waarom eiwitshakes voornamelijk populair zijn onder sporters en atleten. Voor vrouwen in de overgang kunnen eiwitshakes bovendien helpen om overgangsklachten te verminderen.

Wanneer je je dag begint met een eiwitshake blijft je bloedsuikerspiegel gedurende een groot deel van de dag redelijk stabiel, wat een positieve invloed heeft op je hormoonspiegel.

Shakes kunnen dus een handige aanvulling zijn op je dieet tijdens de overgang. Niet alleen zijn ze gezond en caloriearm, je kunt er bovendien van alles aan toevoegen.

Zo weet je niet alleen zeker dat je voldoende groente en fruit binnen krijgt, maar kun je ook zonder moeite wat extra eiwitpoeder of voedingssupplementen toevoegen. Op deze manier kunnen shakes tijdens de overgang je helpen om gezond en op een goed gewicht te blijven, af te vallen en om je spiermassa te behouden.

Plaats een reactie