Kun je de pil doorslikken tijdens de overgang? – Lees hier alles over de anticonceptiepil en de overgang!

Kun je de pil doorslikken tijdens de overgang? In dit blogbericht gaan we het antwoord zoeken op deze vraag. Zeker wanneer je veel last hebt van bijkomende overgangsklachten, ben je op zoek naar een effectieve oplossing hiervoor. Grote kans dat je hier weleens van gehoord hebt en je je afvraagt of dit werkt en of dit wel kan.

De pil doorslikken tijdens overgang kan weleens een passende oplossing zijn en in theorie kan het ook zeker werken. Voornamelijk wanneer je als vrouw veel last hebt van bijkomende overgangsklachten, kun je hier veel baat bij hebben. De hormoonhuishouding word als het ware weer geordend. Toch zul je wellicht wat vraagtekens hebben hierover. Mag je de pil doorslikken tijdens de overgang en zijn er nog andere oplossingen voor overgangsklachten?

Dat is nu precies wat je in dit blogbericht allemaal krijgt te lezen en waar we het antwoord op gaan zoeken. Het enige wat jij hoeft te doen, is dit blogbericht helemaal tot het einde te lezen om volledig op de hoogte gebracht te worden.

Kun je de pil doorslikken tijdens de overgang?

Pil doorslikken tijdens overgang. Wanneer we spreken van de pil, word hiermee de anticonceptiepil bedoeld die normaliter een zwangerschap kan voorkomen. Maar wist je deze ook meerdere functies kan hebben?

Er zijn namelijk heel wat vrouwen die dit ‘hulpmiddel’ gebruiken als oplossing voor de bijkomende overgangsklachten. Hoewel deze klachten niet altijd even heftig hoeven te zijn, zijn er genoeg vrouwen die hier dagelijkse hinder van ondervinden. Jij misschien ook.

Die klachten kunnen ontzettend vervelend zijn. Zeker tijdens de dagelijkse bezigheden of tijdens de nachten. Waar vrouwen normaal gesproken de hormonen oestrogeen en progesteron produceren voor het regelen van eisprongen en menstruaties, is deze productie tijdens de overgang aan het verminderen.

De hormoonhuishouding wordt dus flink in de war geschopt, omdat deze dalingen aan het inzetten zijn. Door voornamelijk de daling van oestrogeen komen de overgangsklachten naar de oppervlakte. Doordat de anticonceptiepil oestrogeen en progesteron bevatten, word deze daling verminderd en word de hormoonhuishouding weer gladgetrokken. De overgangsklachten worden hierdoor verminderd of blijven zelfs definitief weg. Of je de pil kan doorslikken tijdens de overgang? In theorie is dat zeker mogelijk.

Is de pil doorslikken tijdens de overgang een voordeel?

Wellicht heb je het grootste voordeel van het slikken van de pil tijdens de overgang al ontdekt. Hevige overgangsklachten die het dagelijks leven hinderen, kunnen hiermee onder controle gebracht worden of zelfs verminderen.

De pil doorslikken tijdens overgang zorgt ervoor dat de hormoonhuishouding weer op orde word gebracht, en de bijhorende klachten verminderden of zelfs helemaal verdwijnen. Dit is dan ook het grootste voordeel.

Kun je de pil doorslikken tijdens de overgang?

Slik je liever geen anticonceptiepil tijdens de overgang en zoek je daarom naar een ander alternatief? Lees dan vooral verder, want later in dit blogbericht vindt je een aantal alternatieven die ook goed zouden kunnen helpen.

Stoppen met de pil of doorslikken?

Mocht je bekend zijn met de anticonceptiepil, dan ben je je vast wel bewust van de gezondheidsrisico’s die hieraan verbonden kunnen zijn. Deze risico’s zijn voornamelijk van kracht wanneer je als vrouw de vijftig gepasseerd bent.

In het kader daarvan word er vaak aangeraden om te stoppen met de anticonceptiepil wanneer je als vrouw op deze leeftijd komt, aangezien de risico’s tijdens deze jaren groter beginnen te worden.

Echter kan de anticonceptiepil ook een redmiddel zijn voor de overgangsklachten. Een duidelijke tweestrijd waar je in zit. Moet je stoppen of juist doorgaan met slikken? Je wilt hier tenslotte vanaf en de pil kan de hormoonhuishouding weer op orde brengen door de aanwezigheid van oestrogeen en progesteron.

Wat ik je hierbij zou willen aanraden, is om altijd in overleg te gaan met je huisarts hierover. Maak niet zomaar zelf deze beslissing. Hij of zij kan jou hier meer over vertellen en samen kunnen jullie een plan maken. Zo weet je zeker dat je het juiste doet.

Kun je de pil doorslikken tijdens de overgang?

Wat helpt nog meer bij de overgangsklachten?

Wanneer je als vrouw de pil doorslikt tijdens de overgang, kunnen de gezondheidsrisico’s toenemen. Het is dus altijd een goed idee om dit te overleggen met je huisarts.

Toch kan ik me ook voorstellen dat je op zoek bent naar een andere oplossing voor de overgangsklachten, omdat je het slikken van de pil niet helemaal ziet zitten. Dat geeft helemaal niks en je hoeft ook niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Wat betreft je overgangsklachten, zijn er nog genoeg andere tips die je zou kunnen proberen. De overgangsklachten worden niet definitief weggenomen, maar wellicht helpt het wel om ze wat te kunnen verminderen. Een goed alternatief dus.

  • Drink gedurende de dag voldoende water. Dit heeft namelijk meerdere voordelen. Je lichaam raakt overtollig vocht kwijt, het is verkoelend en je huid blijft een stuk soepeler
  • Probeer meer in beweging te komen. Niet alleen heeft het voordelen voor je lichaamsgewicht, maar bijvoorbeeld ook voor eventuele stemmingswisselingen en hoofdpijn
  • Let goed op je eetpatroon. Veel voedingsstoffen kunnen er namelijk voor zorgen dat overgangsklachten toenemen. Cafeïne, nicotine en alcohol hebben hier bijvoorbeeld een negatief effect op. Pas waar mogelijk je levensstijl aan.
  • Slik je liever niet de anticonceptiepil, maar je wil je tóch een passende oplossing? Overleg ook dan met je huisarts voor andere oplossingen.

Conclusie

Mag je de pil doorslikken tijdens de overgang? Dat is de vraag die je in dit blogbericht beantwoord hebt gekregen. Tenminste, als je deze helemaal tot het einde hebt gelezen. Mocht je over willen gaan op actie, dan wil ik je aanraden om altijd in overleg te gaan met je huisarts.

Overwin Je OvergangBen jij geholpen met deze informatie en zou jij nog veel meer willen weten over de overgang? Dan zit je bij Overwin Je Overgang van Ria Kamelle wat dat betreft aan het juiste adres.

Ria schreef dit e-book naar aanleiding van haar eigen overgang. Ze had veel klachten en begreep niet welke processen aan de gang waren. Tijdens haar zoektocht en bevindingen schreef ze het e-book, om andere vrouwen te kunnen helpen. Mocht jij dus meer informatie willen of je worstelt met de overgang, schaf dan voor al Overwin Je Overgang aan.

Plaats een reactie