Overgangsconsulente inschakelen bij overgangsklachten? Wanneer wel en wanneer niet?

Ben je van plan om een consulent in te schakelen bij overgangsklachten? Dan zijn er een aantal dingen die je vooraf moet weten. Veel van de overgangsklachten zijn niet direct te verhelpen en andere overgangsklachten kun je ook zelf al flink verminderen. Hier heb je geen overgangsconsulent voor nodig. In dit blogbericht gaan we dieper in op wanneer jij juist wel of geen overgangsconsulent in moet schakelen. Wil je er meer over weten? Lees dan zeker verder.

Consulent inschakelen tegen overgangsklachten?

Voordat ik je kan vertellen of het een goed idee is om een overgangsconsulent in te schakelen of niet, is het eerst handig om te weten wat een overgangsconsulent daadwerkelijk doet. Een overgangsconsulente is over het algemeen een verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de overgang. Deze verpleegkundige helpt jou als vrouw de overgang zo goed mogelijk door te komen. Daarnaast kun je ook een gesprek inplannen bij een overgangsconsulente en kunnen zij je helpen bepaalde overgangsklachten te verminderen.

Wanneer schakel je een overgangsconsulente in?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij een overgangsconsulente. Vaak wordt een overgangsconsulente ingeschakeld als de overgangsperiode ontzettend tegen zit.  Vaak zijn het dan de hormonen die behoorlijk wat roet in het eten gooien betreft de kwaliteit van je dag. Vaak weet je als vrouw ook niet direct waardoor bepaalde klachten zich voordoen. In dat geval is het raadzaam om in contact te komen met een overgangsconsulente.

Daarnaast zijn veel van de meest voorkomende overgangsklachten ook op te lossen door bepaalde acties uit te voeren. Zo kun je veel klachten al beperken door een gezonde leefstijl te hanteren en 224met regelmaat te bewegen.

Zodra je echt last hebt van echt ernstige overgangsklachten en je komt er zelf niet meer uit, is het aan te raden een afspraak te maken. Veelal ga je met deze klachten altijd eerst naar de huisarts en kan het zijn dat je wordt doorverwezen. Daarnaast is het ook goed om te weten dat je voor een afspraak met een overgangsconsulent niet per sé een doorverwijzing nodig hebt. Je kunt dus ook direct in contact komen met een overgangsconsulente.

Overgangsklachten de baas worden zonder overgangsconsulente?

Het is lang niet altijd direct nodig om een overgangsconsulente in te schakelen. Veel van de voorkomende overgangsklachten kun je prima oplossen met een paar praktische tips. Daarom is het altijd eerst raadzaam om op zoek te gaan naar tips die bepaalde overgangsklachten op te lossen.

Eigenlijk doe je dan het werk van een overgangsconsulente zelf. Je gaat dan zelf na welke overgangsklachten bij jou van toepassing zijn en probeert ze dan zelf op te lossen.

Daarnaast zijn er ook behoorlijk wat boeken te koop die je helpen met het oplossen van de meest voorkomende overgangsklachten.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat je wel zeker moet zijn dat de overgangsklachten te maken hebben met de overgang. Komen bepaalde klachten mogelijk ergens anders door? Dan is het altijd raadzaam om eens contact op te nemen met je huisarts.

huiduitslag overgang

Hormoontherapie?

Als je last hebt van overgangsklachten komt dat meestal door een verandering van hormonen.  Veel overgangsconsulenten zijn bekend met hormoon therapie. In sommige gevallen is een dergelijke therapie de laatste mogelijkheid om je overgangsklachten onder controle te houden. Toch probeert ook een overgangsconsulente eerst te kijken naar welke andere manieren er zijn om de overgangsklachten de baas te worden.

Zelf je overgangsklachten aanpakken

Een van de grootste redenen waarom overgangsklachten zich veelal voordoen komt vooral door de verandering in je hormoonspiegel. Daarom is het tijdens en eigenlijk ook al voor de overgang vooral belangrijk om zo gezond mogelijk te leven. Hoe gezonder je lichaam is, hoe minder moeite je lichaam hoeft te doen om de hormoonspiegel in balans te houden.

Een gezond leven is een combinatie van gezond eten en elke dag minimaal een half uur intensief te bewegen.

Daarnaast is ook het soort voeding dat je nuttigt tijdens de overgang belangrijk om aan te passen. Tijdens de overgang heb je namelijk bepaalde voedingsstoffen meer nodig dan andere voedingsstoffen. Ook deze voedingsstoffen zorgen er extra voor dat je minder last krijgt van overgangsklachten.

Ook als je naar een overgangsconsulente zou gaan, komen deze onderdelen aan bod. De eerste stap is namelijk het onder controle krijgen van je hormoonbalans.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat er voor veel van de meest voorkomende overgangsklachten genoeg praktische tips te vinden zijn om bepaalde overgangsklachten direct te verminderen. Een goed boek die jou helpt zo goed mogelijk de overgang door te komen is Overwin je overgang van Ria Kamelle. Het is goed om te weten dat ook Ria Kamelle haarzelf heeft geschoold als overgangsconsulente, omdat ze zelf niet de hulp heeft gehad die ze gewenst had.

Daarnaast is er ook nog een ander praktisch boek is het No-Nonsense handboek over de overgang. In dit boek krijg je praktische tips en tricks om jouw overgang het beste door te komen. Dit boek is gemaakt om jou zo fijn mogelijk de overgangsperiode door te laten komen.

Overwin je overgang van Ria Kamelle

Overwin je overgangEen van de beste manieren om de overgang op een gemakkelijke manier door te komen, is door aan de slag te gaan met overwin je overgang boek van Ria Kamelle. Ria heeft haarzelf ook geschoold als overgangsconsulente en kan je met dat boek dus prima helpen om de overgang door te komen.

Niet alleen heeft ze in het boek praktische tips beschreven om overgangsklachten aan te pakken, ze leert je in het boek ook meer over de overgang waardoor jij je situatie beter kunt begrijpen. Je leert precies wat er in je lichaam gaande is en hoe jij daar het beste mee kunt omgaan. Ook voor je partner is het een goed idee om dit boek te lezen, zodat ook je partner begrijpt wat jij doormaakt.

Wil je meer weten over het overwin je overgang boek of het boek direct bestellen? ? Dan raad ik je zeker aan om eens op de pagina van Ria Kamelle te kijken.

Plaats een reactie