Moet je vaak huilen tijdens de overgang?

Tijdens de overgang krijg je te maken met allerlei overgangsklachten. Dit komt vooral doordat je tijdens de overgang een constante verschuiving hebt in je hormoonspiegel. Hier kan zoals je lichaam als je geest niet goed mee omgaan waardoor je snel te maken krijgt met stemmingswisselingen. Dit is dan ook een directe oorzaak waarom jij mogelijk vaker moet huilen tijdens de overgang.

In dit blogbericht gaan we dieper in op vaak huilen tijdens de overgang en wat je eraan kunt doen om de klachten in veel mindere mate voor te laten komen. Lees dit bericht daarom zeker tot het einde.

De overgang

Tijdens de overgang gebeurt er van alles met je lichaam en komen daarbij vaak verschillende overgangsklachten kijken. De overgang is de periode waarbij een vrouw haar vruchtbaarheid verliest en dit is voor veel vrouwen een nieuwe levensfase. Het beste zou natuurlijk zijn om de overgang zonder enige klachten door te komen maar die droom gaat voor de meeste vrouwen niet op.

Wel kun je er zelf voor zorgen dat je veel van de veelvoorkomende overgangsklachten aanzienlijk verminderd. Dit doe je door een bepaalde leefstijl aan te nemen voor- tijdens en na de overgang. Hoe je doet komen we later in dit blogbericht nog op terug.

Vaak huilen tijdens de overgang?

Heb je vaak last van dat je moet huilen tijdens de overgang? Dat heeft vaak te maken met stemmingswisselingen die je meemaakt tijdens de overgang. Stemmingswisselingen zijn namelijk een van de meest voorkomende overgangsklachten die een vrouw ervaart tijdens de overgang.

Deze stemmingswisselingen zorgen ervoor dat jij je het ene moment heel goed voelt en weer een ander moment heel verdrietig.

Hoewel lang niet alle vrouwen ook daadwerkelijk veel moeten huilen tijdens de overgang, is de kans groot dat de stemmingswisselingen de oorzaak ervan zijn. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat stemmingswisselingen minder vaak voor komen om ook het huilen tijdens de overgang aanzienlijk te verminderen.

Hoe ontstaan overgangsklachten?

Heb je veel last van overgangsklachten tijdens de overgang? Dan is het prettig om te weten hoe deze overgangsklachten precies ontstaan en wat je eraan kunt doen om de overgangsklachten te verminderen. Tijdens de overgang maakt je lichaam steeds minder oestrogeen (vrouwelijk hormoon) aan. Dit zorgt ervoor dat je hormoon balans niet meer in evenwicht is waardoor allerlei overgangsklachten ontstaan.

De meeste overgangsklachten die vaak voorkomen zijn:

  • Opvliegers
  • Slapeloosheid
  • Stress
  • Stemmingswisselingen
  • Nachtelijk zweten

Het is goed om te weten dat voor alle overgangsklachten een vrij eenvoudige methode is om de klachten aanzienlijk te verminderen. Als je nu veel last hebt van overgangsklachten zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de klachten te verminderen.

Gezonde voeding tijdens de overgang

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als je in de overgang bent, is  gezond eten. Tijdens de overgang hunker je al snel naar ongezonde snacks, maar vooral tijdens de overgang is het juist belangrijk om je dieet te beperken tot voornamelijk gezonde voeding. De belangrijkste reden hierachter is dat het je lichaam helpt om je hormoonhuishouding beter in balans te houden. Dit zorgt er direct voor dat je tijdens de overgang minder last zal ervaren van overgangsklachten.

Probeer daarom het grootste gedeelte van de week zo veel mogelijk groenten en fruit te eten en pas vooral op met vet eten en fastfood. Als je dit een paar weken doet zal je direct al merken dat je je beter begint te voelen en minder last zal hebben van overgangsklachten.

Sporten en bewegen tijdens de overgang

Naast gezonde voeding is het vooral tijdens de overgang ook belangrijk om je lichaam in beweging te houden. Ook sporten en bewegen zorgt voor een beter balans in je hormoonhuishouden en daarom is het een prima aanvulling naast het gezonde dieet. Niet alleen zorgt regelmatig bewegen ervoor dat je minder last zal ervaren van overgangsklachten, ook heeft het over het algemeen natuurlijk een positief effect op je leven.

Je voelt je door gezonde voeding te combineren met regelmatig sporten een stuk beter, daardoor zit je ook direct veel beter in je vel waardoor ook stemmingswisselingen en huilen tijdens de overgang geen schijn van kans maken.

Als je net begint met het aanleren van een gezonde leefstijl, zal het je in het begin waarschijnlijk tegenvallen. Het is dan belangrijk om vooral in het begin niet op te geven, maar door te zetten. Na een tijd wordt het vanzelf normaal en ben je blij dat je de stap gezet hebt. Ook zal je dan niet snel meer terug gaan naar een ongezonde leefstijl en kan dit ervoor zorgen dat jij de overgang met veel minder overgangsklachten doorkomt.

Direct je overgangsklachten oplossen

Ben je nog niet begonnen met sporten en gezond eten en ervaar je behoorlijk wat overgangsklachten? Dan deel ik in dit blogbericht graag wat tips met je over hoe jij ervoor kunt zorgen dat je minder last hebt van stemmingswisselingen en minder hoeft te huilen tijdens de overgang.

Op de momenten dat je erg veel last hebt van stemmingswisselingen is het verstandig om even alles te laten waar je mee bezig was en even tot jezelf te komen. Vaak helpt het om even iets te gaan doen wat jij leuk vindt om je direct weer beter te voelen. Dit kan zijn dat je gaat zwemmen, wandelen of met de hond gaat lopen.

Door iets te doen wat je leuk vindt verzet jij je aandacht op positiviteit waardoor je je snel weer beter zal voelen.

Overwin je overgang met Ria Kamelle

Overwin je overgangHeb je veel last van overgangsklachten en heb je geen idee wat je aan bepaalde overgangsklachten kunt doen?

Met het boek Overwin je overgang heb je direct voor alle overgangsklachten een praktische oplossing bij de hand.

Als je dan weer last krijgt van overgangsklachten, pak je simpelweg het boek erbij en zoek je een goede oplossing voor het probleem.

De oplossingen in het boek zijn praktisch en makkelijk toe te passen.

Klik hier om naar de pagina van Ria Kamelle te gaan en het boek te bekijken.

Plaats een reactie