Menopauze branderig gevoel

Ervaar jij klachten tijdens de menopauze? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Je kunt hierbij denken aan hoofdpijn, paniek aanvallen, hartkloppingen, maar ook aan een branderig gevoel. Lees in dit artikel wat je daaraan kan doen.

Een van de klachten tijdens de menopauze is een branderig gevoel. Iets waar je snel weer vanaf wilt. Een branderig gevoel kan het dagelijks leven namelijk behoorlijk in de weg zitten. De reden dat je een branderig gevoel zal ervaren is dat weefsel in en om de vagina droog worden. Als gevolg van een vermindering van oestrogeen (hormoon). Hierdoor kunnen vrouwen ongemak, jeuk of zelfs pijn ervaren. De oplossing hiervoor is om vaginale droogheid tegen te gaan. Je kunt dit doen met verschillende oestrogeen vervangende crèmes of zalven. Maar wat is dat nu precies, een branderig gevoel. Daarover lees je meer in dit artikel.

Hoewel het bij de veranderingen van het lichaam hoort tijdens de menopauze, is het nog altijd iets voor vrouwen om zich voor te schamen. Moet je nu wel of niet naar de dokter, kun je er zelf iets aan doen of is dit wel een bijwerking. Daarom vertel ik je er meer over.

Natuurlijk is het bij ernstige klachten altijd verstandig om een afspraak te maken bij de huisarts. Die kan je er meer over vertellen of de hulp bieden die je nodig hebt.

Welke klachten heeft de menopauze eigenlijk?

Een branderig gevoel is niet het enige ongemak tijdens de menopauze. Maar wel een klacht die echt heel erg op de voorgrond kan staan. Daarom is het goed als je hier het een en ander over te weten komt. Maar wanneer je weet welke klachten of ongemakken je nog meer kunt ervaren, kun je veel sneller de juiste dingen doen.

Je kunt tijdens de menopauze veel meer spierpijn ervaren als dat je gewend bent. Dit is ook direct iets dat enorm kan opvallen. De spierpijn die je ervaart kan er zonder reden zijn. Daarvoor hoef je niet te hebben gesport of andere activiteit te hebben gedaan.

Een klacht die minder geruststellend is, dat zijn de hartkloppingen en pijn op de borst. Omdat dit ook een ander signaal kan zijn van het lichaam is het altijd verstandig om een huisarts te bellen om naar je te laten kijken. Zijn de klachten ernstig, bel dan altijd naar de spoed.

Minder ernstige klachten zijn hoofdpijn, veel dorst of pijnlijke borsten. Hoewel ook deze klachten je ongetwijfeld behoorlijk in de weg kunnen zitten.

Hoe komt het branderige gevoel nu eigenlijk?

De meeste vrouwen ervaren een branderig gevoel, jeuk of pijn van de vagina pas rond de 40 tot 50 jaar. Maar soms kan er ook al sprake van zijn wanneer een vrouw in de 30 jaar is. Het is belangrijk om te weten, komt dit door de menopauze of heeft dit een andere reden.

Wanneer het branderige gevoel door de menopauze komt, heeft dat alles te maken met hormoon huishouding in het lichaam. Door een verandering van het oestrogeen hormoon maak je minder vocht aan. Een branderig gevoel hoeft daardoor niet enkel bij de vagina voelbaar te zijn. Ook ogen kunnen branderig aanvoelen.

Het branderige gevoel kan aanwezig zijn tijdens alledaagse bezigheden. Maar ook specifiek worden gevoeld tijdens het plassen of hebben van geslachtsgemeenschap.

Voor vrouwen die geen andere symptomen hebben die op de menopauze kunnen duiden is het wel verstandig meer te weten te komen vanwaar de klachten komen. Buiten de vraag of het met de menopauze te maken heeft.

kenmerken van de overgang 1Hoe kun je van het branderige gevoel afkomen?

De oplossing om van een branderig gevoel in en rondom de vagina af te komen is de droogheid van de vagina te bestrijden. Je kunt hiervoor verschillende middelen gebruiken. Wat je hiervoor gaat gebruiken is afhankelijk van in welke mate je de klachten ervaart.

Je kunt bij het bestrijden van deze symptomen denken aan een oestrogeen vervangende Crème, een middel dat vocht in en om de vagina in balans zal houden of een via de dokter verkregen middel.

Het is per persoon verschillend welke middelen het beste helpen. Je kunt hierover op internet veel informatie vinden. Maar ook in het boek overwin de overgang kun je hierover het een en ander lezen. Zodat je goed voorbereid bent op deze periode van je leven.

Hebben alle vrouwen last van een branderig gevoel tijdens de overgang?

Veel vrouwen ervaren een branderig gevoel in of rondom de vagina tijdens de menopauze. Maar lang niet iedereen gaat hiermee naar de drogist om helpende producten te kopen. Ook een arts kan je helpen om de klachten te verlichten of zelfs weg te nemen.

 

Natuurlijk ervaart ook lang niet elke vrouw tijdens de menopauze het branderige gevoel op de zelfde wijze. Daardoor zit er een aanzienlijk verschil in vrouwen die deze klachten ervaren.

Het branderige gevoel is ook lang niet bij iedereen aanwezig, sommige hebben juist meer last van paniek aanvallen, waar anderen hoofdpijn en vermoeidheid ervaren. De klachten van de menopauze zijn ook heel erg divers.

Ga jij met overwin de overgang aan de slag?

Kun je het je voorstellen, dat ongeveer 80 procent van de vrouwen in de leeftijd tussen de 50 en 60 jaar tijdens de overgang klachten ervaart? De reden dat overwin je overgang een echte aanrader is voor vrouwen die handvatten, tips of informatie willen tijdens deze periode.

Overwin je overgangMet overwin je overgang ben je niet alleen voorbereid op de menopauze. Je kunt ook daadwerkelijk klachten die je ervaart verlichten. Je krijgt veel support vanuit de informatie. Maar misschien nog wel meer waard dan dat, alles werkt gewoon.

Met overwin je overgang krijg je niet alleen een e-book die je goed kunt gebruiken tijdens deze periode. Je krijgt ook heel veel extra’s als toegang tot een gesloten Facebook groep, video en audio fragmenten maar zeker zo leuk als belangrijk, informatie over yoga.

Heb jij last van een branderig gevoel? Ben je tijdens de menopauze paniekerig of heb je vaak last van hoofdpijn en vermoeidheid? Grote kans dat je met dit boek echt vooruitgang kan boeken. Ga direct naar de Pagina van Overwin Je Overgang. 

Plaats een reactie