Medicijnen tegen overgang? Wat kan ons helpen de overgang door te komen

Medicijnen tegen overgangAlle vrouwen komen op een punt in hun leven in de overgang. Voor de meeste vrouwen is dat zo rond het 50ste levensjaar. Met de overgang kunnen een heleboel klachten ontstaan en dat kan je dagelijkse leven flink verstoren. Als geen van alle tips bij de overgang meer werken, zijn er ook nog medicijnen tegen de overgang hier lees je er meer over.

 

Meest voorkomende overgangsklachten

 

Als je in de overgang bent krijg je regelmatig te maken met overgangsklachten. Hieronder lees je een overzicht van de meest voorkomende overgangsklachten.

 

Opvliegers

 

Opvliegers komen bij vrijwel alle vrouwen voor in de overgang. Je krijgt het ineens heel warm en voelt je zenuwachtig of nerveus. Het beste wat je eraan kunt doen is even rustig gaan zitten en proberen om rustig te ademen. Vaak verdwijnen opvliegers dan snel weer.

 

Gewichtstoename

 

Veel vrouwen ervaren tijdens de overgang dat ze flink aankomen in gewicht. Dat komt omdat je hormonen volledig uit balans wordt gebracht. Het beste dat je kunt doen tegen gewichtstoename is ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk gezonde voeding nuttigt.

 

Stemmingswisselingen

 

Ook stemmingswisselingen spelen een grote rol tijdens de overgang. Als stemmingswisselingen zich voor doen kun jij je het ene moment heel verdrietig voelen en nog geen tien minuten later super gelukkig. Ook dit heeft alles te maken met je hormoonhuishouding. Het best dat je hieraan kunt doen is vooral genieten van je leven en proberen het leven zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de overgang.

 

Vermoeidheid

 

Als je in de overgang bent is de kans groot dat je te maken krijgt met vermoeidheid. Het kan dan voor komen dat je midden op de dag ineens heel moe bent. Het beste dat je hieraan kunt doen is zorgen dat je een goed ritme hebt. Ga op tijd naar bed en sta ook weer op tijd op.

 

Depressie

 

Ook depressie is een overgangsklacht die je moet proberen uit de weg te gaan. Als je in de overgang bent is het een goed idee om jezelf niet te veel druk op te leggen. Probeer in de periode van de overgang vooral te genieten en dingen te doen die je zelf leuk vindt. Hiermee voorkom je stress en dus ook de kans dat je in een depressie raakt.

 

Prikkelbaarheid

 

De kans dat jij je prikkelbaar voelt tijdens de overgang is aanwezig. Je hormonen zijn uit balans en dan kan iets al snel te veel worden. Probeer vooral conflicten en moeilijke situaties uit de weg te gaan. Zorg dat je je lekker voelt overdag en zorg dat je genoeg rust neemt. Dan zal de prikkelbaarheid een stuk minder voorkomen.

 

Medicijnen tegen de overgang

 

Medicijnen tegen de overgang worden ook wel hormoon preparaten genoemd. Deze preparaten werken op verschillende gebieden en bieden meestal een uitkomst voor vrouwen die last hebben van opvliegers en transparantieaanvallen.

Ondanks dat deze hormoonpreparaten je kunnen helpen om minder last te ervaren van overgangsklachten, is het in de meeste gevallen geen goed idee om ze te gebruiken. Er komen namelijk ook bijwerkingen bij kijken. Deze bijwerkingen bieden vaak meer nadelen dan voordelen en daarom is het een beter idee om eerst andere mogelijkheden te proberen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden die je kunt proberen om je overgangsklachten te verminderen.

 

Alternatief voor medicijnen tegen de overgang

 

Medicijnen zijn eigenlijk het laatste redmiddel als geen van de onderstaande tips meer werken. Medicijnen brengen vervelende bijwerkingen met zich mee en zijn slecht voor je lichaam. Daarom is het beter om eerst te kijken naar alternatieven voordat je gaat beginnen aan medicijnen.

Ook is het belangrijk dat je eerst een afspraak maakt met je huisarts om de mogelijkheden voor medicijnen tegen de overgang te bespreken. In veel gevallen zijn er nog veel andere dingen die je kunt proberen.

Hieronder geven we je enkele tips om je overgangsklachten te verminderen zonder dat je medicijnen hoeft te gebruiken tegen de overgang.

 

 

 

Praktische tips tegen overgangsklachten

 

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als je in de overgang bent is gezond eten. Gezonde voeding zorgt er namelijk voor dat je hormonen minder moeite hoeven te doen om in balans te blijven.

Daarnaast zorgt gezonde voeding er ook voor dat je weerstand verhoogd en je hierdoor minder vatbaar bent om ziek te worden tijdens de overgang.

Er zijn een aantal voedingssoorten waar je meer van nodig hebt als je in de overgang bent. Dit zijn:

  • Groente
  • Vis
  • Noten
  • Honing
  • Granen

Gezond eten betekent dat je vooral veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierdoor houdt jij je hormoonbalans beter onder controle en hoeft je lichaam minder moeite te doen. Dit resulteert direct in minder last van overgangsklachten.

 

Voldoende beweging

 

Ook voldoende bewegen is vooral in de overgang heel belangrijk. Bij veel vrouwen heeft voldoende lichaamsbeweging ervoor gezorgd dat overgangsklachten afnamen. Je hoeft hierbij niet direct 3 dagen in de week naar de sportschool te gaan. Alleen een stuk fietsen wandelen of zwemmen is al voldoende.

 

Neem je rust

 

Aan de andere kant is het ook heel belangrijk dat jij je rust neemt als het even niet meer gaat. Veel vrouwen hebben er een handje van om toch maar door te gaan met het dagelijkse leven ongeacht hoe ze zich voelen.

Vooral tijdens de overgangsperiode is het belangrijk dat je luistert naar je lichaam. Als je lichaam bijvoorbeeld aangeeft dat het tijd is om te rusten, doe dat dan ook. Alleen al door goed te luisteren naar je lichaam kun je een groot deel van je overgangsklachten verminderen.

 

Overwin je overgang met dit boek

 

Een van de beste boeken die ooit geschreven zijn over de overgang is de overwin je overgang. Hierin staan allerlei praktische tips die je helpen je overgangsklachten te verminderen.

Er zijn al heel veel vrouwen die het boek “overwin je overgang” hebben gekocht. Zij gaven aan dat ze met behulp van dit boek veel minder last hebben ervaren van de overgangsklachten. In dit boek lees je namelijk praktische oplossingen die de schrijfster van het boek zelf heeft toegepast toen ze in de overgang was.

Ben jij benieuwd hoe dit boek je kan helpen de overgang te overwinnen? Neem dan eens een kijkje op de pagina van het boek.

 

 

 

 

Plaats een reactie