Last van overgewicht tijdens de overgang?

Overgewicht

Wanneer je last hebt van overgewicht, is het belangrijk dat je gaat bekijken hoe je hier vanaf kunt komen. Tijdens de overgang komen veel vrouwen een paar kilo aan. Hoeveel kilo je aan gaat komen, hangt af van je bouw.

De ene vrouw komt misschien twee kilo aan en de andere vijf kilo. Je kunt er van tevoren niets van zeggen hoeveel je aan gaat komen, maar wat je wel kunt doen is zorgen dat je goed in je vel zit en gezond blijft eten. Gezond eten en bewegen, dat is voor je lichaam belangrijk en zeker tijdens de overgang.

Gedurende deze fase in je leven is je lichaam echt aan het veranderen en daar spelen je hormonen een grote rol in. Doordat je minder oestrogeen aanmaakt wordt de stofwisseling ook trager en dat zorgt ervoor dat je sneller dikker kunt worden.

Als je dan alleen maar ongezond blijft eten en op de bank blijft zitten, omdat je het even niet meer ziet zitten, is de kans groot dat je nog meer kilo’s aan gaat komen en dat kan zelfs zover gaan dat het overgewicht wordt. Daar wil je vast en zeker niet aan denken. Daarom is het belangrijk dat je overgewicht gaat voorkomen.

Blijf daarom gezond eten, genoeg bewegen en kom van de bank af! Zorg dat je afleiding hebt en wat leuks om handen hebt wat je graag doet. Het kan best wel eens zijn dat je een dagje hebt waarbij het even niet zo lekker gaat, maar zorg dan voor afleiding. Zorg dat je het weer ziet zitten en er tegenaan gaat.

Je zal toch door deze periode heen moeten en daarom kun je er maar het beste van maken.

 

Overgewicht de baas zijn

 

In de overgang is het belangrijk dat je eens stil gaat staan bij jezelf. Hoe voel je je? Wat eet je op een dag? Beweeg je genoeg? Voel je je energiek? Wat doe je allemaal op een dag? Wat zou je willen veranderen? Wanneer voel je je beter?

Als je een goed idee hebt van hoe je je voelt, wat je wil en hoe je dat kunt veranderen, is het ook makkelijker om jezelf te motiveren om in actie te komen. Zorg er daarom voor dat je de tijd neemt om hier achter te komen.

Het hoeft namelijk niet zover te komen dat je last krijgt van overgewicht, als je er maar bij stilstaat en weet wat je er aan kunt doen. Helaas kun je er niet altijd wat aan doen, maar daarom is het ook goed om te weten wat je er aan kunt doen:

dieetrecepten, gezond eten, afwisselen met eten, geen tussendoortjes, genoeg bewegen en jezelf kennen.

Blijf jezelf en zorg dat je afleiding hebt om deze fase door te komen. Het gaat je lukken en je kunt ook op een fijne manier de overgang ingaan en doorkomen! Je zal er hierdoor met een andere blik naar kijken.

 

 

 

Plaats een reactie