Het genot van een gezichtsmasker!

Het genot van een gezichtsmasker!  Het is heel normaal dat je huid tijdens de overgang droger wordt en wat trekkerig en jeukend aan gaat voelen. Dit betekent echter gelukkig niet dat je er niks tegen kunt doen. Goede huidverzorging is belangrijk, zeker in de overgang. Je mag jezelf best wel eens verwennen met Het genot van een gezichtsmasker.

Een gezichtsmasker is een goed voorbeeld van een luxe die je jezelf in de overgang zeker af en toe moet permitteren. Door een gezichtsmasker te nemen komt de huid van je gezicht even tot rust en krijgt het noodzakelijke voedingsmiddelen binnen. Je zult er daarna niet alleen beter uitzien, maar je ook beter voelen!

Tijdens de overgang raakt je voorraad eicellen uitgeput. Meestal is dit rond het vijftigste levensjaar van een vrouw. Rijpende eicellen zijn de voornaamste producenten van het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen. Oestrogeen regelt allerlei processen binnen ons lichaam.

 

Tijdens de overgang een droge en jeukerige huid

 

Een verandering in het gehalte oestrogeen is dus direct merkbaar op allerlei vlakken en leidt tot zogenaamde overgangsklachten. Een droge en jeukerige huid is daar een van. Een van de functies van oestrogeen is het onderhouden van het vet- en vochtgehalte van de huid. Een verminderend oestrogeengehalte zorgt voor een verminderde productie van collageen en ceramiden, de huideigen vetten. Met een afnemende hoeveelheid van deze vetten wordt je huid droog, jeukerig en trekkerig.

De huid op je gezicht is extra gevoelig voor deze veranderingen, aangezien dit dag en nacht bloot staat aan de buitenwereld. Het is dus belangrijk om deze huid extra te voeden. Er zijn hiervoor verschillende gezichtscrèmes op de markt. Een gezichtsmasker brengt echter in een keer een ‘boost’ aan je huid. En soms heeft de huid op je gezicht, die zoveel te verduren heeft, dat gewoon nodig.

 

Het genot van een gezichtsmasker?

 

Een gezichtsmasker zorgt ervoor dat de huid weer zacht en gehydrateerd wordt. In principe hebben verschillende gezichtsmaskers dezelfde werking, dus je kunt gewoon die kiezen die jij het fijnste vindt. Een die je er na een kwartier weer af kunt wassen, een die je moet pellen of een die je een nacht lang ophoudt bijvoorbeeld. Er zijn ook maskers op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige of oudere huid. Het kan zijn dat je hier belang bij hebt.

Let erop dat verschillende ingrediënten verschillende effecten hebben op je huid. Sommige maskers zijn er specifiek om je huid te zuiveren, anderen om je huid zachter te maken of te doen glanzen. In de overgang is het van belang om een gezichtsmasker te kiezen die de huid voed en hydrateert.

 

Je huid heeft behoefte aan vitaminen

 

Verder heeft de huid op je gezicht behoefte aan ingrediënten als vitamine C, groene thee, shea butter, hyaluronzuur, ceramiden of melkzuur. Wanneer je naast een voedend, ook graag een reinigend masker wilt, dan kun je deze gewoon allebei gebruiken.

Het is zelfs mogelijk om verschillende maskers tegelijk aan te brengen, waardoor je kunt voldoen aan de specifieke behoeftes van iedere huidzone. Dit fenomeen wordt ‘multimasken’ genoemd. Wat je ook doet, gun je gezicht af en toe het genot van een gezichtsmasker

Plaats een reactie