Groene smoothies om af te vallen tijdens de overgang

Groene smoothies zijn een gemakkelijke manier om alle groenten binnen te krijgen die je op een dag nodig hebt. Met groene smoothies verbrand je overtollig buikvet en krijg je extra energie. Ze kunnen daarom een goed middel zijn om jou door je overgang te helpen. Veel vrouwen komen in deze periode wat aan, zeker rond hun middel. Hier zet ik kort uiteen hoe groene smoothies jou kunnen helpen om van je ‘zwembandje’ af te komen tijdens de overgang.

 

Groene smoothies

 

Groene smoothies zijn smoothies op basis van groene ingrediënten, zoals spinazie of boerenkool. Door deze supergezonde groenten te verwerken in een lekker drankje, is het gemakkelijk om de aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen op een dag.

De smoothies houden de groene kleur, omdat de groentes rauw worden verwerkt. Op deze manier blijven de natuurlijke vitamines, mineralen en antioxidanten bewaard. Bovendien bevatten de rauwe groenten veel vezels, waardoor je sneller vol zit.

Zo raak je je hongergevoel kwijt, zonder ongezonde suikers, vetten en koolhydraten binnen te krijgen. Op deze manier kun je gemakkelijk je eetlust wat terugdringen. Een smoothiedieet wordt steeds populairder, voornamelijk onder vrouwen in de overgang.

 

Groene smoothies tijdens de overgang

 

Groene smoothies kunnen juist vrouwen in de overgang helpen om af te vallen. Tijdens de overgang verandert er van alles in je lichaam. Dit heeft te maken met veranderende hormoonspiegels, naar aanleiding van het opraken van je eicellen.

De eierstokken produceren het hormoon oestrogeen, maar alleen wanneer er nog follikels, met daarin eicellen, rijpen. Wanneer een vrouw in de overgang komt, gaat ze steeds minder oestrogeen produceren. Uiteindelijk produceren je eierstokken helemaal niks meer, wanneer je je menopauze, je laatste menstruatie, hebt gehad.

Je lichaam kan echter niet helemaal zonder oestrogeen. Dit hormoon is belangrijk voor onder andere de stevigheid van je botten en de gezondheid van je hart. Daarom verplaatst de productie van oestrogeen zich naar elders in het lichaam. De bijnieren en het buikvetweefsel nemen deze taak over van de eierstokken.

Vanaf dat moment zal je lichaam proberen extra vet op te slaan in je buikvetweefsel. Dit is waardoor veel vrouwen in de overgang een ‘zwembandje’ ontwikkelen. Het is makkelijker te voorkomen, dan te genezen.

Maar er ís wel vanaf te komen! Een van de manieren om toch af te vallen tijdens de overgang is dus door het gebruik van groene smoothies. Groene bladgroentes bevatten namelijk heel weinig calorieën.

Wanneer je een maaltijd vervangt door een groene smoothie zit je wel vol (door het hoge vocht- en vezelgehalte), maar krijg je heel weinig binnen. Je lichaam zal dan vet moeten verbranden om alle lichaamsfuncties te laten werken. Hierdoor ga voornamelijk buikvet verbranden, en laat je daar nou net te veel van hebben!

 

Andere voordelen

 

Groene smoothies hebben nog allerlei andere voordelen. Zo helpen groene smoothies ook de gifstoffen in je lichaam beter af te voeren, zijn ze goed voor de huid en het haar en krijg je er energie van. En vooral dit laatste is waar sommige vrouwen in de overgang soms ook behoefte aan hebben.

Kortom, het proberen waard! Wanneer je dat zwembandje kwijt wilt raken, of wanneer je je gewoon wat energieker wilt voelen, vervang eens een maaltijd voor een groene smootie en kijk of jij het wat vindt!

Plaats een reactie