Gezonde salade als tussendoortje?

Gezonde salade als tussendoortje

 

Lekker eten en tegelijkertijd de problemen die gepaard gaan met de overgang tegengaan. Waar een Gezonde salada al niet goed voor kan zijn! Dat klinkt voor de meeste vrouwen als een sprookje.

Omdat de overgang een periode is die vaak gepaard gaat met veel stress, spanningen en hormoonwisselingen. Vaak hebben vrouwen die rond hun menopauze zitten vaak extra veel zin in ‘slechte’ dingen, zoals suikers en vet..

De overgang is, deels hierdoor, voor veel vrouwen een periode in hun leven waarin ze in korte tijd relatief veel aankomen.

Dit is echter niet nodig. Wanneer je kiest voor een gezonde salade, in plaats van een chocoladereep als tussendoortje. Pak je niet de symptomen aan, maar de onderliggende oorzaak van je hongergevoel.

Een gezonde salade kan ervoor zorgen dat je van dat constante hongergevoel af komt en dat je beter in je vel gaat zitten. Bovendien zijn salades caloriearm, en helpen je daarmee ook overgewicht tegen te gaan.

 

Een gezonde salade of een lekkere snack?

 

Ik begrijp als geen ander dat je soms gewoon echt zin hebt in een zak paprikachips. De dag loopt ten einde en je hebt al van alles gedaan. Thuis of op je werk, maar het is nog geen tijd voor het avondeten. Niks is dan zo aantrekkelijk als een lekkere snack om die opkomende trek te stillen.

Salades kunnen echter net zo lekker zijn en zijn bovendien gezonder. Je kunt er makkelijk ingrediënten in verwerken. Die jij extra lekker vindt, of die heel gezond zijn maar waarvan je normaliter niet genoeg binnen krijgt.

Denk bijvoorbeeld aan een gezonde fruitsalade, of een taboulésalade met groenten. Door een gezonde salade te nemen als tussendoortje. Is het gebruik van voedingssupplementen of hormonen om je overgangsklachten te verminderen overbodig. Je krijgt al je vitaminen en mineralen zonder problemen binnen!

 

Een gezonde salade bestaat uit genoeg fyto-oestrogenen

 

In groenten, vruchten, peulvruchten, granen en noten zitten zogenaamde ‘fyto-oestrogenen’. Dit zijn zogenaamde plantaardige oestrogenen. Oestrogeen is het vrouwelijk geslachtshormoon dat geproduceerd wordt door de eierstokken van een vrouw zolang haar eicellen rijpen.

Een vrouw in de overgang heeft een verminderde hoeveelheid eicellen, wat leidt tot een wisselende productie van oestrogeen. Dit is de oorzaak van alle overgangsklachten. Fyto-oestrogenen kunnen je helpen om je hormonen wat beter in balans te houden en helpen daarmee overgangsklachten te verminderen.

Aangezien planten de stof aanmaken als bescherming tegen micro-organismen. Is het gehalte fyto-oestrogenen hoger in onbespoten groenten en vruchten. Soja is bovendien de rijkste bron van deze plantaardige vorm van oestrogenen.

 

Een gezonde salade bevat vrijwel geen calorieen

 

Het is onvermijdelijk dat je spiermassa verliest in de overgang. Dit betekent dat je minder calorieën nodig hebt dan eerder, terwijl veel vrouwen hetzelfde blijven eten. Dit is vaak de oorzaak van overgewicht tijdens de overgang.

Sla bevat vrijwel geen calorieën. Maar is ook lastig af te breken door het langzamer werkende spijsverteringssysteem van een vrouw in de overgang.

Het spijsverteringssysteem kan daardoor overbelast raken, wat moeheid en lusteloosheid veroorzaakt.

Het is dus belangrijk om naast caloriearm, ook voedzaam te eten. Een gezonde salade is dus een goed gevulde salade. Voeg groenten, peulvruchten, sojaproducten en een bron van eiwitten toe voor een voedzaam tussendoortje.

Snoepen is misschien aantrekkelijk, maar biedt geen oplossing. Een gezonde salade als tussendoortje kent daarentegen alleen maar voordelen.

 

Plaats een reactie