Droge ogen tijdens de overgang? – Praktische tips!

Droge ogen zijn altijd erg vervelend. Het verminderd je zicht, want je zit continu met je ogen te knipperen en je wrijft er de hele tijd in. Hierdoor worden je ogen nog droger en heb je nog meer last van klachten. Het is zaak dat je ervoor zorgt dat je jouw ogen goed behandelt en verzorgt. Maar soms komen klachten als droge ogen ook gewoon door andere problemen zoals de overgang.

Niet veel mensen realiseren zich dat droge ogen tijdens de overgang een veel voorkomende klacht is. Het is zelfs erg lastig voor mensen omdat ze vaak niet weten waar het vandaan komt. Ze kunnen er niet zo heel veel aan doen. In dit artikel vertel ik je wat je eraan kunt doen, en hoe het komt. Lees snel verder en doe iets aan dit probleem.

Hoe ontstaan droge ogen tijdens de overgang?

Vrouwen kunnen tijdens de overgang veel last krijgen van droge ogen. Dit komt doordat de hormonen veranderen bij een vrouw die in de overgang zit. Tijdens de overgang maken de eierstokken minder oestrogeen aan. Hierdoor daalt het oestrogeengehalte in het lichaam. Dit is vervelend, want oestrogeen speelt een belangrijke rol bij de conditie van de slijmvliezen in het lichaam. Deze zorgen namelijk voor het traanvocht in je ogen. Indien je last hebt van droge ogen tijdens de overgang betekent dit dat je ogen minder traanvocht aanmaken.

Wat kun je tegen droge ogen tijdens de overgang doen?

Droge ogen hebben kan erg vervelend zijn. Je wilt hier natuurlijk iets aan doen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je dit aan kunt pakken. Ik geef je diverse tips die je kunnen helpen om iets aan die droge ogen te doen. Lees snel verder en pak dit probleem goed aan. Indien het mogelijk is kun je iets tegen droge ogen open. Vaak ga je eerst naar de huisarts en vraag je om hulp. Je krijgt dan vaak oogdruppels die ervoor zorgen dat je ogen vochtig blijven. Indien dit niet helpt wordt je doorverwezen naar een specialist. De specialist zal je dan een ander middel geven. Dit kan een zalfje zijn of andere oogdruppels. Vaak helpt dit wel, maar het geeft niet altijd garantie.

Verder kun je oog een speciale bril dragen. Deze schermt je ogen emer af en zorgt ervoor dat je ogen minder last krijgen van irritaties zoals stof en wind. Dit zorgt er dan weer voor dat je ogen minder droog worden en geïrriteerd raken.

Ziekte, Geneeskunde, Gezondheid, Medicatie, Pijn

Tips om droge ogen te voorkomen

Bovenstaande voorbeelden zijn vooral dingen die je kunt doen om de symptomen te bestrijden. Je droge ogen zijn al ontstaan. Nu je weet dat je droge ogen tijdens de overgang kunt krijgen kun je ook proberen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van je slijmvliezen goed blijft en dat je niet snel andere middelen nodig hebt. Dit kun je doen door onderstaande tips op te volgen:

Tip 1: Drink voldoende vocht

Wellicht vind je dit wat raar klinken, maar het helpt echt. Jouw lichaam die reguleert de vochthuishouding in je hele lichaam. Ook die van je ogen en de slijmvliezen van je ogen. Wil je dus geen last hebben van droge ogen zorg er dan gewoon voor dat je voldoende vocht drinkt. Door regelmatig voldoende te drinken zorg je ervoor dat jouw lichaam niet uitdroogt. Je hebt minimaal 1,5 liter per dag nodig. Zet voldoende flesjes met water klaar, drink gezonde smoothies. Dit zorgt er allemaal voor dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

Tip 2: Eet niet te zout

Het is belangrijk dat je niet te zout eet. Op die manier zul je vocht vasthouden. Je wilt natuurlijk dat je lichaam vocht afdrijft en laat stromen en niet dat het vocht vasthoudt. Daarom is het belangrijk dat je goed op je voeding let. In veel voeding zit tegenwoordig ontzettend veel toegevoegd zout, zelfs in brood. Let hierop als je eet. Je kunt dan nog wel zoveel drinken, maar als je teveel zout nuttig heeft het nog niet veel nut.

Tip 3: Beweeg voldoende

Bewegen is gezond en zorgt ervoor dat je lichaam zich ook fit voelt. Hierdoor zullen je slijmvliezen ook in betere conditie blijven, waardoor je snelle uitdroging voorkomt.

Tip 4: Verhoog je kennis over de overgang

Als je voldoende kennis hebt over de overgang weet je ook wat je te wachten staat. Hierdoor kun je beter voor je lijf zorgen. Het boek ‘Overwin je overgang’ van Ria Kamelle kan je hierbij helpen.

Het mooie aan dit boek is dat het door een ervaringsdeskundige is geschreven. Ria die weet als geen ander hoe het is om met de overgang te maken te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je er alles over heeft. Dit voorkomt veel problemen. Zij helpt je in dit boek stap-voor-stap en leert je hoe je met je overgang om kunt gaan. Op deze manier zul je merken dat je makkelijker door de overgang heen komt en ook klachten kunt voorkomen zoals droge ogen.

Tip 5: Draag bescherming

Indien je in een omgeving bent waarin je ogen veel te verduren hebben zoals: het strand, de zon, de wind of andere omstandigheden, is het zaak dat je de juiste bescherming draagt. Door een goede bril te dragen of een pet of een hoed kun je voorkomen dat je ogen beschadigen. Je ogen zijn kostbaar dus bescherm ze goed.

Slotwoord

Overwin je overgangZoals je nu hebt kunnen lezen kun je droge ogen heel makkelijk voorkomen als je maar weet wat je doet. Het is zaak dat je over voldoende kennis beschikt en dat je weet hoe je ermee om moet gaan. Het boek ‘Overwin je overgang’ kan je daar heel goed bij helpen. Dit is een echte aanrader, want ze behandeld alle fasen in de overgang, waardoor je over voldoende kennis zult beschikken. Met de juiste kennis zijn die droge ogen zelfs te voorkomen. Ook met de andere tips kun je veel zorgen voorkomen en zullen klachten als droge ogen zelfs niet eens ontstaan. Zorg goed voor jezelf en voorkom die klachten.

 

 

 

 

[ct_button url=”https://www.paypro.nl/producten/Overwin_je_Overgang/20775/33254″ color=”#FFFFFF” background=”#FF00FF” gradient=”#FF66FF” description=”Klik dan op de link en ga verder naar de pagina van overwin je overgang” size=”medium” position=”center” icon=”book” target=”” rel=””]Wil je nu meer te weten komen over het boek overwin je overgang?[/ct_button]

Plaats een reactie