Dikke buik door de overgang hoe kan dat?

De overgang doet veel met een vrouw. De een doormaakt een psychisch zwaar moment in het leven. Waar de ander veel last heeft van lichamelijke klachten als gewichtstoename. Je kunt je vast en zeker voorstellen wat voor impact het heeft. Al de klachten waar vrouwen in de overgang veel last van ondervinden zijn goed te verklaren. Het lichaam krijgt heel andere behoeften dan voor de overgang. De hormoonhuishouding verandert waardoor ook energie anders door het lichaam zal worden gebruikt. Je hebt door de veranderingen in het lichaam dus ook andere energiebehoeften.

Het komt vaak voor dat je niet direct gehoor geeft aan deze behoeften. Waardoor toename van gewicht als gevolg kan worden gezien. Het is dus verstandig om tijdens de overgang maar ook daarna je voedingspatroon te veranderen.

Doorgaans heeft een vrouw tijdens, maar zeker ook na de overgang minder calorieën dan voor de overgang nodig. Hier kan een verschil van soms meer dan 20 procent in zitten. Je zou dus moeten zorgen dat je minder calorieën binnen gaat krijgen.

Daarom moet jij op de calorieën letten tijdens de overgang

Om te voorkomen dat je last krijgt van gewichtstoename moet je dus extra op de calorieën letten die je elke dag binnen krijgt. Anders zal je lichaam deze omzetten in vetten. Deze vetten worden

opgeslagen, waardoor je toename in gewicht zal merken. Welke vaak als eerste zichtbaar worden door toenemende omvang van je buik. Een dikke buik door de overgang is daardoor een vaak voorkomende consequentie.

Je kunt hier natuurlijk eenvoudig mee aan de slag door op voeding te letten. Maar let op dat je wel voldoende gevarieerde voeding binnenkrijgt. Om je lichaam tijdens de overgang ook voldoende bouwstoffen te bieden.

Waar je aan de ene kant gewichtstoename ervaart, is de andere kant afname van spieren in het lichaam. Je moet dus ook blijven bewegen om de spiermassa op niveau te houden. Dat zorgt dat de overgangsperiode door veel vrouwen als lastig wordt ervaren. Omdat beweging vraagt om voeding, waarop je tegelijkertijd let tijdens de overgang. Om hierin een goede balans te kunnen vinden is goede informatie essentieel.

Wat kun je echt doen tegen een dikke buik door de overgang

De overgang en afvallen.
De overgang en afvallen.

Tijdens de overgang is er veel dat je kunt veranderen. Je kunt bijvoorbeeld minder suikers gebruiken in koffie, thee of andere voeding. Vaak kun je hierin al veel winst behalen. Mocht het lichaam toch behoeften hebben aan suikers, dan kun je fruit te eten als vervanger. Het is verstandig om de calorieën die je eet goed bij te houden. Zo krijg je meer inzicht in je dagelijkse voedingspatroon. Maar voorkom je ook gemakkelijker dat je te weinig essentiële voeding binnen zal krijgen.

Een vrouw heeft tijdens de overgang minimaal 1500 calorieën nodig, waarbij de bovengrens op maximaal 2000 calorieën ligt. Met het bijhouden kun je de voeding gemakkelijk verdelen over de dag. Zo merk je minimaal dat je aan het veranderen bent. Voorkom je veel trek op specifieke momenten.

In beweging blijven is natuurlijk altijd goed. Door goede beweging blijven de spieren beter behouden. Verdeel beweging zo veel mogelijk gedurende de dag. Zo voorkom je dat alle energie direct op is, waardoor het lichaam vraagt naar meer voeding.

Om de behoeften van het lichaam te stillen is het verstandig gedurende de dag water te drinken. Je zal merken dat dit in het begin veel van je vraagt of zelfs een opgave kan zijn. Maar water drinken is voor een goede afvalverwerking belangrijk. Met water versnel je het proces waarbij afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen. Maar vaak doet voldoende water drinken nog meer. Zo kan het de behoeften aan voeding ook verkleinen.

Waarom je een dikke buik krijgt tijdens de overgang

Een dikke buik tijdens de overgang. Dat heeft te maken dat het lichaam vetten niet meer kan verwerken. Deze worden dus opgeslagen. Dit resulteert in een dikkere buik. Het is een van de overlevingsmechanismen die nog altijd terug komt in het menselijk lichaam. Maar voor veel vrouwen zeer ongewenst. Want natuurlijk zit je er niet op te wachten dat je buik dikker zal worden.

 

Je kunt je afvragen waarom je normaal geen last had van gewichtstoename. Dat heeft zoals eerder besproken alles te maken met alle veranderingen in het lichaam. Je hebt tijdens of na de overgang andere energie of voedingsbehoeften nodig.

Goede voeding van groot belang

Goede voeding is van groot belang tijdens de overgang. Het zorgt dat je alle nodige voeding binnen zal krijgen. Maar wat is nu precies goede voeding. Je kunt hierbij denken aan variatie in voeding. Hoe gevarieerder je eet, hoe meer nodige voeding je binnen zal krijgen. Maar ook bij een gevarieerde eetgewoonte is het belangrijk goed op de calorieën te blijven letten. Zo kun je voorkomen dat je ook met gezonde voeding onnodig aankomt.

Daarnaast zijn de eetmomenten ook van groot belang. Een gezond eetpatroon bestaat uit meerdere eetmomenten. Het ontbijt, middag eten maar ook avond eten. Elk moment is even belangrijk. Dit kan betekenen dat je jouw eetmomenten anders moet indelen dan je wellicht gewend bent.

Slank door de overgang

Slank door de overgang reviewWil jij slank door de overgang komen? Natuurlijk wil je dat. Daarom kun jij je aanmelden voor het slank door de overgang programma. Je krijgt veel verschillende soorten praktische informatie over afvallen, gezond op gewicht blijven of voeding. Met slank door de overgang ben je verzekerd van een werkende aanpak.

Met slank door de overgang haal je gerichte informatie in huis die jouw door deze moeilijke tijd heen helpt. Wil je graag afvallen of op gewicht blijven. Werken aan je gezondheid tijdens maar ook na de overgang. Weten hoe je moet beginnen met veranderen. Of ben je op zoek naar betrouwbare praktische informatie. Met slank door de overgang haal je dit in huis. Je kunt na je bestelling direct aan de slag.

Slank door de overgang is speciaal gericht op vrouwen in de overgang die een dikke buik tijdens de overgang willen voorkomen. Kiezen voor een gezonde levensstijl. Maar ook op zoek zijn naar daadwerkelijk betrouwbare informatie.

Plaats een reactie