Ben je in de overgang? Dan is de kans groot dat je last gaat ervaren van meerdere overgangsklachten. Sommige overgangsklachten komen met mate voor en andere overgangsklachten nemen al snel de overhand in je leven. Een van die overgangsklachten die voor veel problemen kan zorgen is Diarree tijdens de overgang.
In dit blogbericht gaan we het hebben over hoe het kan dat je tijdens de overgang last krijgt van klachten zoals Diarree, Obstipatie of buikpijn tijdens de overgang. Daarnaast vertel ik je graag wat je kunt doen als deze overgangsklacht zich voordoet, zodat je er direct wat aan kunt doen. Lees daarom zeker het hele blogbericht.
Waarom krijg je overgangsklachten?
Vrijwel iedere vrouw in de overgang krijgt te maken met een of meerdere overgangsklachten. De meest voorkomende overgangsklachten krijgen vrijwel alle vrouwen wel eens mee te maken, maar klachten zoals diarree of obstipatie krijgen niet alle vrouwen standaard last van.
Overgangsklachten zijn heel normaal tijdens de overgang, al kunnen ze wel voor de nodige problemen zorgen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe overgangsklachten ontstaan en wat je er aan kunt doen.
Aan het feit dat overgangsklachten zich voor zullen doen kun je als vrouw vrijwel niets veranderen. Wel kun je ervoor zorgen dat de mate van klachten minder zijn. Hoe je dat doet lees je verder in dit artikel.
Hoe ontstaat Diarree tijdens de overgang?
Als je tijdens de overgang diarree hebt, hoeft dat niet direct gerelateerd te zijn aan de overgang. Er kunnen namelijk ook allerlei andere oorzaken zijn waardoor je diarree hebt. Denk hierbij aan de voeding die je hebt gegeten, of als je niet lekker bent. Daarnaast kan het natuurlijk heel goed dat je diarree hebt door de overgang.
Dit komt dan vaak niet direct door de overgang, maar door dat je stress hebt. Stress komt ook veel voor tijdens de overgang en dit kan een veroorzaker zijn van Stress. Door dat je nerveus bent, worden de darmen dan overmatig gestimuleerd. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen als jij nu last hebt van diarree.
Wat kun je eraan doen?
Nu je weet hoe diarree kan ontstaan tijdens de overgang, is het natuurlijk ook prettig als je weet wat je eraan kunt doen. Een van de meest voorkomende oorzaken van diarree tijdens de overgang is de mate van stress dat je ervaart. Om ervoor te zorgen dat je minder snel last van diarree krijgt, is het daarom belangrijk dat je stressvolle situaties zoveel mogelijk uit de weg gaat. Dit kun je vooral doen door je rust te nemen op de momenten dat je het nodig hebt. Daarnaast is het een goed idee om je tijdens de overgangsperiode niet te veel werk op de hals te nemen.
Veel vrouwen gaan ondanks dat ze in de overgang zijn gewoon door met wat ze altijd deden. Een dozijn aan taken per dag staan dan op je te wachten. Dit is tijdens de overgang vaak geen goed idee.
Als je in de overgang bent kun je het daarom maar beter wat rustiger aan doen. Dit helpt overigens ook om andere veel voorkomende overgangsklachten te voorkomen.
Wellicht dat je partner jou meer kan ondersteunen nu je in de overgang bent. Als je partner niet begrijpt hoe de overgang werkt, zijn er twee dingen die zeker voor je partner aan te raden zijn om eens te bekijken. Namelijk het boek Overwin je overgang (waarin je partner alles leert over de overgang) en ook het handboek “de overgang” is een absolute aanrader. Zo kan je partner je leren begrijpen en je zo beter bijstaan.
Vaak begrijpt de partner het niet direct als een vrouw in de overgangsperiode terecht komt. Hierdoor kunnen soms vervelende situaties ontstaan. Het zou toch fijn zijn als je partner precies weet wat je meemaakt, zodat jullie samen er het beste van kunnen maken.
Gezonde leefstijl
Hoewel het altijd belangrijk is om gezond te leven, is het tijdens de overgang zeker een goed idee om zoveel mogelijk gezond te leven. Om ervoor te zorgen dat jij een gezond leven leidt, is het vooral belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen nuttigt en dat je voldoende beweegt. Het is daarom een goed idee om elke dag een half uur tot een uur intensief te bewegen en daarnaast vooral gezonde voedingsstoffen nuttigt.
Natuurlijk mag je best een keer wat lekkers eten, maar door zoveel mogelijk gezonde voeding te eten en regelmatig te sporten, blijft je hormoonspiegel beter in balans. Daarnaast heeft ook je lichaam veel minder moeite om dat zo te houden. Hierdoor ervaar je minder overgangsklachten.
Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om te weten dat je overgangsklachten vrijwel nooit helemaal kan verbannen. Overgangsklachten horen nou eenmaal bij de periode. Tijdens de overgang verandert er namelijk veel in je lichaam.
Naast de gezonde voeding en het regelmatig sporten is het ook belangrijk dat je vooral je rust neemt als je daar behoefte aan hebt. Ga niet door tot het te ver gaat, maar luister vooral naar je lichaam. Dat scheelt al de helft.
Overwin je overgang boek
Eerder in dit artikel heb ik het al even gehad over het boek “overwin je overgang”. Dit boek is een praktisch boek dat je helpt meer te leren over de overgang. Daarnaast staat het boek boordevol met tips die je helpen om de meest voorkomende overgangsklachten te voorkomen of tegen te gaan.
Tevens is het een goed idee om dit boek aan je partner te geven, zodat je partner ook een goed idee krijgt van wat jij meemaakt tijdens de overgang. Zo komen jullie samen de overgang goed door.
Wil je precies weten hoe jij het beste door de overgang kunt komen? Wil je zo min mogelijk last ervaren van overgangsklachten? Dan raad ik je aan om eens naar de pagina van het boek Overwin je overgang te gaan. Hier lees je precies wat je kunt verwachten van het boek.
Met Overwin je overgang van Ria Kamelle, kom je de overgang met veel minder moeite door.
Klik hier om direct naar de pagina van Overwin je Overgang te gaan >