De beste multivitaminen tijdens de overgang – Dit zijn de beste multivitaminen

Tijdens de overgang veranderd de behoeften aan vitamine van je lichaam. Dat zorgt ervoor dat het goed is om deze aan te vullen met multivitaminen waardoor je alles dat je lichaam tijdens deze zware levensfase nodig heeft zal binnenkrijgen waardoor jij je ook nog eens een stuk beter kunt voelen.

De juiste vitamines binnen krijgen zorgt niet alleen voor een betere weerstand. Het zorgt ook voor sterke botten, spieren en een gezonde huid. Dat is zeker het geval tijdens de overgang als je lichaam veel behoefte heeft aan extra vitamine, bouwstoffen en vezels. Dat maakt het verstandig om tijdens de overgang multivitaminen te nemen waardoor je tekorten beter kunt opvangen. Omdat lang niet iedere multivitaminen even goed werkt voor vrouwen in de overgang is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Zo zijn er specifieke supplementen die geschikt zijn om tijdens de overgang te nemen. Deze hebben alle essentiële vitamine in zich.

De kenmerken van een multivitaminen die geschikt is voor de vrouw van 50 plus die in de overgang is hebben extra stoffen ter ondersteuning van de blaas. Maar ook een hogere hoeveelheid vitamine D waarmee overgangsverschijnselen worden tegengegaan en sterke botten behouden blijven.

Door het nemen van een complete multivitaminen supplement hoef je geen extra vitamines meer te nemen en ben je verzekerd dat je alle belangrijke vitamines binnen zal krijgen.

Wat zit er in multivitaminen voor vrouwen in de overgang?

In de multivitaminen voor vrouwen tijdens de overgang zitten alle essentiële vitamines die het lichaam tijdens deze zware periode nodig hebben. Het is heel belangrijk te weten dat multivitaminen als aanvulling gezien worden en niet als vervanger voor gezonde groenten en fruit.

De multivitaminen supplementen voor vrouwen in de overgang bestaat uit de 7 essentiële vitaminen. Zo zijn de vitamine A, B1, B6, B11, C, D en E ruim vertegenwoordigd.

Elk van deze vitamine heeft voor vrouwen van 50+ tijdens de overgangsfase een belangrijke functie die vervuld moet worden. Veel van deze nodige vitamines kun je daarbij ook niet op een andere wijze aanvullen dan met supplementen. Dat maakt deze aanvulling tijdens de overgang juist zo belangrijk.

Hartkoppingen overgang

Waarom zijn multivitaminen zo belangrijk tijdens de overgang?

Je lichaam heeft tijdens en na de overgang van bepaalde vitamine meer nodig dan voor de overgang begon. Veel van deze vitamine kun je niet tot nauwelijks aanvullen met gezonde voeding wat aanvullen met multivitaminen supplementen belangrijk maakt. Zodat je sterke botten, spieren en voldoende weerstand kan behouden.

Met voldoende vitamines is een lichaam tijdens de overgang ook beter in staat zo goed als mogelijk is te blijven functioneren. Het nemen van multivitaminen met de juiste dosering voor vrouwen tijdens de overgang kan hierdoor ook klachten als stemmingen, opvliegers of gewichtstoename doen verminderen.

Door voldoende gezonde vitamines voelt het lichaam zich gezonder waardoor het opslaan van stoffen als reserve minder noodzakelijk is. Waardoor je minder gewicht of vet toename zal ervaren.

Wat zijn de beste multivitaminen voor de overgang?

Er zijn verschillende merken die een uitstekende samenstelling hebben voor vrouwen tijdens de overgang. Zo speelt Lucovitaal in op natuurlijke producten die een vrouw in de overgang ondersteunen. Daarnaast zijn er ook andere merken als Davitamon en Swisse vitamineproducten die de juiste dosering van essentiële vitamine bevatten.

Het voordeel van Lucovitaal is dat dit merk vooral werkt met de natuurlijke werking van producten. Daarnaast biedt dit merk multivitaminen supplementen aan met extra toevoegingen als bijvoorbeeld zin. Daardoor ervaren vrouwen veel minder hormonale schommelingen tijdens de overgang. Het overwegen dus waard.

Bij Swisse worden aan de multivitaminen mineralen en natuurlijke extracten toegevoegd die de werking versterken waardoor klachten minder worden. De producten van Swisse hebben een uitwerking op gebieden als energie, weerstand en hormonale schommelingen. Hierdoor heeft deze multivitaminen een bredere werking.

Een bekendere merknaam is Davitamon die ook multivitaminen aanbieden voor vrouwen tijdens de overgang. Bij Davitamon is de dosering van vitamine in totaal hoger dan bij de andere soorten. Door de toevoegingen helpt vooral voor nachtelijk zweten en opvliegers. Waarbij de vitamine natuurlijk ook zorgen voor het behouden van sterke botten en spieren.

Wat is de beste multivitaminen voor vrouwen in de overgang?

De meeste vrouwen hebben vooral profijt bij het nemen van Swisse multivitaminen door de toevoeging van natuurlijke extracten en mineralen. Deze zorgen ervoor dat het sneller in het lichaam kan worden opgenomen. De werking is hierdoor beter dan bij andere merken.

Het merk Swisse staat zeer goed bekend om de natuurlijke middelen en samenstellingen van de producten. Deze is hierdoor beter afgestemd op de vrouw die het echt nodig heeft.

Bij veel van de vrouwen die voor Swisse kiezen verminderen de overgangsklachten als het overmatig zweten of nachtelijk zweten, opvliegers, hoofdpijn en een moe gevoel. Voor de hormonale schommelingen werkt dit merk in mindere mate. Dit komt omdat hier weer andere stoffen voor nodig zijn die dit kunnen verminderen.

Werken huismerken multivitaminen ook goed bij de overgang?

De afgelopen tijd zijn er veel huismerken multivitaminen bijgekomen voor vrouwen tijdens de overgang. Bij een vergelijking van de samenstelling is het goed te weten dat de dosering vaak lager is dan bij de merkproducten. Dit neemt overigens niet weg dat het uitstekende multivitaminen kunnen zijn.

Omdat elk huismerk aanzienlijk verschilt in de samenstelling is het lastig te zeggen of ze ook goed helpen bij overgangsklachten als opvliegers, transpireren, hoofdpijn of een moe gevoel en hormonale schommelingen. Wel staat vast dat huismerken vaak veel goedkoper zijn dan merken als Swisse, Davitamon of Lucovitaal.

Centrum voor vrouwen van 50+ die in de overgang zijn.

Ook van het merk Centrum bestaat er een multivitaminen die voorziet in vitamine die een vrouw van 50+ in de overgang nodig heeft. Echter noemt Centrum het geen multivitaminen supplement maar een voedingscapsule.

Hoewel het een voedingscapsule betreft bevat deze wel alle essentiële vitamines, mineralen en bouwstoffen die nodig zijn om gezond, vitaal en energiek te blijven. Het helpt daarbij ook nog eens perfect bij overgangsklachten als opvliegers, hoofdpijn, een moe gevoel en hormonale schommelingen. Dit zorgt ervoor dat wij deze als laatste benoemen en absoluut kunnen aanbevelen.

Overgangsklachten aanpakken?

Overwin je overgangHeb je veel last van overgangsklachten en zou je graag meer tips willen krijgen over hoe jij overgangsklachten zoveel mogelijk kunt verminderen?

Dan raad ik je aan om eens te kijken naar het boek overwin je overgang.

In dit boek krijg je een heleboel tips die je direct helpen je overgangsklachten te verminderen.

Je leest meer informatie over het boek op deze pagina. 

 

Plaats een reactie