Chagrijnig door de overgang? Dit helpt ertegen

Burn-out overgangJe hoort het wel eens om je heen dat mensen chagrijnig zijn door de overgang. Al had je misschien niet gedacht dat jij er ook last van kon krijgen, toch is het mogelijk. Ben jij ook chagrijnig door de overgang?

Dan is het tijd om er wat aan te doen en het te herkennen. Het is echt zo dat de stemmingswisselingen er bij horen en dat het echt een onbegrepen kant is als je in de overgang zit.

Waarom kun je chagrijnig worden door de overgang?

Veel mensen vragen zich wel eens af hoe kan dat, chagrijnig door de overgang? Maar het zou te maken kunnen hebben met de hormoonspiegels. Je lichaam zal namelijk als je in de overgang bent toch langzaamaan stoppen met het aanmaken van hormonen die zullen zorgen voor de ovulatie en voor de menstruatie.

Dit wil dus zeggen dat de niveaus van oestrogeen en progesteron zullen schommelen en dat is niet ineens. Het gaat beetje bij beetje maar je zal de schommelingen wel voelen, want dit gaat voortdurend door.

Het heeft ook invloed op je humeur en dat kan je zelf dus ook goed merken maar ook je omgeving zou dat aan je kunnen merken. Dit kan dus het chagrijnig door de overgang zijn als oorzaak hebben. Maar wat kan nog meer een oorzaak zijn?

Serotonine als oorzaak

Hormonen beïnvloeden de productie van serotonine. Dit is weer een neurotransmitter en ook een hormoon en dat zorgt voor een dag en nacht ritme. Het zorgt er ook voor dat jij je goed voelt. Maar heb jij te weinig serotonine, dan kun je depressieve klachten vertonen.

Maar als dat tijdens de overgang ook zo is, dan zal je dan alleen maar meer opmerken want je hormoonhuishouding is dan toch al uit balans. Een tekort van deze stof wordt dan nog meer versterkt en daar kun je dan ook echt last van hebben. Dit zorgt er ook voor dat je last krijgt van diverse overgangsklachten.

Je eigen levensfase

Het kan ook zijn dat je chagrijnig bent door de overgang omdat het samenhangt met je levensfase. De meeste vrouwen komen rond de 45-50 jaar in de overgang

terecht. Je merkt dat je lichaam gaat veranderen, de kinderen hebben je niet vaak meer nodig en zullen langzaamaan het huis uit gaan en studeren en werken.

Het zou kunnen zijn dat je je nutteloos gaat voelen omdat het echte zorgen veel minder is geworden. Je merkt dat je hierdoor nergens meer zin in hebt en dat heeft ook invloed op je humeur en op hoe dat je je voelt.

depreesie tijden de overgangWat kun je er zelf aan doen?

Het is belangrijk dat je toegeeft dat het aan de overgang kan liggen en dat jij het ook herkend en erkend. Dit is namelijk pas echt de eerste stap om er mee om te leren gaan. Zorg dat jij weet dat je niet gek wordt, maar dat je emoties een onderdeel zijn van dat gevoel. Je gaat een hele achtbaan doorlopen en dan moet je de emoties ook herkennen en daar dan op inspelen.

Laat sommige dingen even langs je heen gaan en reageer niet direct op hetgeen wat mensen je vertellen. Je zou daarbij kunnen denken aan het even tot tien tellen. Zo kun je even nadenken, tot rust komen en ook wat afstand nemen. Het liefst zou jij direct reageren, maar het is beter voor jezelf en anderen dat jij even op adem komt.

Voor andere mensen helpt het om even te wandelen, maar het ligt er maar net aan hoe je je voelt en waar je je bevindt. Als je de mogelijkheid hebt om even weg te lopen om tot rust te komen doe het dan ook. Het kan ook zijn dat even lezen je helpt, of met een vriendin bellen of van je af schrijven.

Het kan ook zijn dat jij liever even wat muziek gaat maken. Iedereen kan er anders mee omgaan, dus ga eens na wat er voor jou kan helpen om jezelf weer beter te voelen.

Soms is afstand nemen van een bepaalde situatie ook even fijn. Als je je dan beter voelt dan kun jij er weer even over nadenken en op terug komen bij of met anderen. In ieder geval gaat het er om dat jij het gaat herkennen en dan weet wat het beste is voor jouzelf.

Je moet niet direct reageren want dit kan vervelende situaties opleveren. Neem daarom op tijd afstand zodat jij even wat aan je gevoel kunt doen en weer terugkeert als je je beter voelt. Het is vervelend om in de overgang te zijn, maar er zijn genoeg tips die je kunt toepassen zodat het ook voor jou wat fijner kan worden.

Overwin je overgang

Is het voor jou ook tijd om de overgang te overwinnen? Dan doe je er goed aan om het e-book overwin je overgang te bestellen. Waarom? Dat leggen we je graag uit! Om te beginnen is het een praktische en complete gids met alle overgangsklachten en bevat meer dan 200 bladzijden.

Overwin je overgangJe hebt direct minder klachten, je krijgt meer energie en ook meer levenslust. Je hebt ook veel aan de oplossingen en aan de tips die hier worden gegeven. Het zal er ook voor zorgen dat je weer snel lekker in je vel zit en dat kan door de tips tegen overgewicht, vermoeidheid en opvliegers toe te passen in je eigen leven.

Het is ook fijn om herkenning en erkenning te krijgen van je klachten, dat verzacht veel en zo kun jij er ook beter mee omgaan. Je leert het om meer grip te krijgen op de overgang en dat is precies wat je nodig hebt.

Ook kom jij er achter welke voedingsstoffen je nodig hebt en hoe je het beste naar je lichaam kunt luisteren. Als je dit zo leest, dan wil jij toch ook direct beginnen met lezen in dit e-book? Kies er daarom ook snel voor en zorg dat jij het e-book overwin je overgang vandaag nog in je bezit krijgt.

Met het overwin je overgang e-book krijf je alle hulp tegen overgangsklachten.

Klik hier voor meer informatie over overwin je overgang

Plaats een reactie