buikvet verbranden in de overgang

Buikvet verbranden in de overgang

 

Wanneer je last hebt van buikvet, dan wil je daar graag zo snel mogelijk vanaf. Maar hoe kom je hier vanaf?

Soms heb je er zelf wel wat invloed op, maar soms kan het ook vanzelf komen, zoals door de overgang. Gelukkig zijn er wel manier om zelf van het buikvet af te komen. Het belangrijkste is dat je goed op je voeding blijft letten en gezond blijft eten.

Bewegen speelt hierin ook een rol. Het gaat er niet om dat je ineens iedere dag uren gaat sporten, maar voldoende bewegen is gewoon voor lichaam en geest belangrijk en zeker in de overgang. Sommige vrouwen hebben de gewoonte om in de overgang zichzelf terug te trekken. Ze krijgen last van stemmingswisselingen, blijven op de bank hangen en dan ga je misschien wel lekkere dingen eten.

Daardoor zal je buikvet niet verbranden, maar eerder toenemen! Let daarom goed op wat je eet en voorkom dat je lekkere dingen gaat eten. Gezond eten is belangrijk, je kunt hierbij denken aan voldoende groente en fruit, maar vooral aan gevarieerd eten.

Gebruik lekkere dieetrecepten die je zelf klaar gaat maken. Je wordt je hierdoor ook bewust van wat je eet en je bent er zelf enige tijd mee bezig. Het geeft ook afleiding en je gaat het vanzelf leuk vinden om nieuwe recepten te proberen.

 

buikvet verbranden kun je zelf

 

Er zijn zoals net uitgelegd een aantal manieren om zelf alvast te beginnen met buikvet verbranden. Het is dan ook van belang dat je vol gaat houden en niet na een paar dagen gaat stoppen.

Maak er een leefgewoonte van en dan kun je het ook makkelijker volhouden. Meer bewegen, een vaste routine, iedere dag na het eten bijvoorbeeld een wandeling of voor je naar bed gaat. Zorg dat je gezonde maaltijden eet en laat de tussendoortjes staan.

Pak een stuk fruit tussendoor en durf ook nee te zeggen wanneer mensen je wat ongezonds aanbieden. Leg uit dat je je buikvet wil verbranden en misschien willen zij wel meedoen en ook wat vet kwijt. Hierdoor kun je het zelf ook beter volhouden, je kunt elkaar hierin helpen.

 

praten over de overgang en buikvet verbranden

 

Wanneer je met elkaar in gesprek gaat over de overgang, kom je ook een onderwerp tegen zoals buikvet of buikvet verbranden. Wissel ervaringen met elkaar uit en zo kom je samen tot oplossingen die je zelf ook kunt proberen. Tijdens de overgang komen de meeste vrouwen een paar kilo’s aan.

Dit hoort er nou eenmaal bij omdat je hormonen volop aan het veranderen zijn. Maar gelukkig kun jij er nu ook wat aan doen, door gezond te eten en te bewegen.

 

Plaats een reactie