Buikpijn tijdens de overgang? De overgang is niet voor elke vrouw een pleziertje. Het veranderd je lichaam en je hormoonhuishouding totaal. Het kan je echt veel klachten. geven. Zo krijg je een opgeblazen gevoel en winderigheid. Je kunt ook veel krampen en buikpijn krijgen. Dit zijn de twee meest voorkomende verschijnselen bij de overgang obstipatie en diarree. De overgang is dus echt niet voor elke vrouw fijn.
Buikpijn tijdens de overgang wat nu?
Vroeger kon je gemakkelijk naar de toilet maar nu niet meer. Bezoekjes aan de toilet gaan niet meer zo vlot als vroeger. Veel vrouwen krijgen in de overgang last van buikpijn en echt veel problemen met de stoelgang. Maar wat verandert er dan:? Hoe komt het dat de overgang verantwoordelijk is voor je buikpijn? Wat kun je er aan doen?
Obstipatie
Een vrouw in de overgang krijgt te veel te maken met hormoonschommelingen. Hierdoor kunnen je darmen van slag raken. Ze gaan bijvoorbeeld trager werken. Dit betekent dat je ontlasting langer in je lichaam blijft zitten.
Er wordt meer vocht onttrokken aan je ontlasting. Helaas wordt je stoelgang hierdoor moeizamer. Indien je naar het toilet gaat is je ontlasting dus harder dan voorheen. Hierdoor kun je veel buikpijn krijgen en kun je ook last hebben met naar de toilet gaan.
Diarree
Er zijn veel vrouwen die tijdens de overgang last hebben van obstipatie. Er zijn ook veel vrouwen die last hebben van diarree. Het zijn beiden klachten die kunnen voorkomen in de overgang.
Dit heeft meestal te maken met een verhoogde kans op stress in deze periode. Veel nervositeit kunnen je darmen te veel stimuleren. Hierdoor wordt het voedsel te snel naar de darmen afgevoerd. Hierdoor wordt er niet genoeg water aan onttrokken en krijgt je juist diarree.
Klachten en symptomen van buikpijn tijdens de overgang
Bij ieder mens is de pijnbeleving anders. Dit is ook bij vrouwen in de overgang zo. De een ervaart het als zeer heftig. De ander ervaart het als normaal. Het kan echt bij ieder mens en iedere vrouw verschillend zijn.
Het kan gaan van darmkrampen, opgeblazen gevoel tot een continue zeurende pijn. Het is echt geheel afhankelijk van hoe je het voelt en ervaart. Maar het kan gepaard gaan met diverse dingen zoals:
- uitstraling pijn naar de rug, liezen, benen of borstbeen;
- diarree, misselijkheid, overgeven;
- koorts en zweten;
- pijn bij het plassen;
- zuurbranden en op boeren;
- opgeblazen of harde buik;
- heftig borrelende buik.
In dit geval is het natuurlijk niet chronisch. Chronische buikklachten kunnen echt vervelend zijn. Het kan leiden tot vermoeidheid. Toch kan buikpijn in de overgang ook echt vervelend zijn. Het kan ervoor zorgen dat je last hebt van lichamelijk klachten, vermoeidheid en dat je psychisch niet lekker in je vel zit.
[ct_button url=”https://www.paypro.nl/producten/Overwin_je_Overgang/20775/33254″ color=”#FFFFFF” background=”#FF00FF” gradient=”#FF66FF” description=”Ga dan verder naar de pagina van overwin je overgang” size=”medium” position=”center” icon=”book” target=”” rel=”” id=”1″]Wil je nu meer informatie over die vervelende buikpijnen?[/ct_button]
Tips bij darmklachten en buikpijn in de overgang!
Darmklachten zijn altijd vervelend. Het allerbelangrijkste om je darmklachten aan te pakken is dat je gezond en ontspannen leeft. Hoe actiever en je ontspannen leefstijl is hoe minder last je hebt van darmklachten.
Zeker in de overgang en bij buikpijn in de overgang is dit belangrijk. Met onderstaande tips proberen we je een eind op weg te helpen. Het zal je echt helpen om je buikpijn te verminderen.
Beweging
Beweging is natuurlijk altijd goed. Toch als je beweegt als je in de overgang bent is dit extra goed. Het bevordert namelijk de stoelgang en het stimuleert je darmen. Probeer dus echt om minimaal per dag 30 minuten per dag te bewegen.
Je kunt denken aan: wandelen, fietsen, zwemmen, hardlopen, sporten, wielrennen, skaten, tennis en dergelijke. Het kan helpen om met een groepje te sporten. Bijvoorbeeld een hardloopclub. Bewegen is altijd gezond en zo wordt het helemaal in je levensstijl geïntegreerd.
Het is echt gezond want door dat het je stoelgang en darmen goed op weg helpt krijg je minder snel buikpijn.
Vezels
Vezels zijn altijd belangrijk. Laat die witte snee brood staan en eet volkorenbrood. Peulvruchten en genoeg fruit. Dit zijn allemaal producten waar veel vezels in zitten.
Deze mogen echt niet in je voedingsschema ontbreken, zeker niet tijdens de overgang. Je darmen worden gestimuleerd en je ontlasting krijgt meer volume. Het is wel belangrijk dat je meer drinkt. Anders krijgt je juist meer last van obstipatie.
Meer drinken
Een lichaam dat ouder wordt bevat steeds minder vocht. Ook neemt het gevoel van dorst hebben af. Hoe ouder je wordt hoe meer last je ervan krijgt. Omdat de blaas zwakker wordt moeten we minder vaak naar het toilet. Drink daarom echt voldoende, want je hebt het echt nodig.
Stel je toilet bezoek niet uit
Het is echt niet gezond om een toiletbezoek uit te stellen. het is belangrijk dat je naar de toilet gaat zodra je aandrang krijgt. Als je het uitstelt kunnen je darmen ontregeld raken en krijgt je juist buikpijn.
Vermijd stress
Vermijd stress en indien je stress hebt probeer dit dan te verminderen. Het je last van je bek? Heb je een hoge adem? Heb je last van slaapproblemen? Het je last van hoofdpijn? Het zijn allemaal tekenen die op stress kunnen duiden. Het zijn allemaal dingen waar je op moet letten. Stress kan namelijk veel effect hebben op je darmen. Slaap daarom voldoende en probeer voldoende te ontspannen.
[ct_button url=”https://www.paypro.nl/producten/Overwin_je_Overgang/20775/33254″ color=”#FFFFFF” background=”#FF00FF” gradient=”#FF66FF” description=”Ga dan verder naar de pagina van overwin je overgang” size=”medium” position=”center” icon=”book” target=”” rel=”” id=”1″]Wil je nu meer informatie over die vervelende buikpijnen?[/ct_button]
Tot slot
Dit zijn natuurlijk maar een paar tips die je kunt gebruiken bij de aanpak van buikpijn in de overgang. Het is natuurlijk echt geheel per persoon afhankelijk. Maar toch zullen deze tips en informatie je zeker kunnen helpen.
Ben je nog onzeker? Gaan de klachten niet over? Blijf dan niet zelf dokteren en ga naar de dokter of een andere deskundige. Zij kunnen je verder helpen. Het is echt belangrijk dat je dit advies in acht neemt.
Het is goed om zelf goed voor jezelf te zorgen. Maar het is niet goed om advies in de wind te slaan en niet goed naar jezelf te luisteren. Je kunt bij de apotheek ook voor middeltjes terecht. Je kunt ook naar andere mensen gaan.
Ga in ieder geval op je gevoel af en sla advies niet af. Het kan soms erger zijn dan jezelf denkt en dan zou je blij geweest zijn dat je advies aan een deskundige had gevraagd.
[ct_button url=”https://www.paypro.nl/producten/Overwin_je_Overgang/20775/33254″ color=”#FFFFFF” background=”#FF00FF” gradient=”#FF66FF” description=”Lees dan snel verder” size=”large” position=”center” icon=”book” target=”” rel=”” id=”3″ animation=”zoomin”]Wil je nu meer te weten komen over buikpijn tijdens jouw overgang?[/ct_button]