Beste Sport tijdens de overgang? Top 5 beste sporten!

Tijdens de overgang gebeurt er van alles met je lichaam. Je krijgt last van overgangsklachten en je komt de dagen daardoor minder goed door dan andere dagen.

Toen je nog niet in de overgang was, kwam je de dag gemakkelijk door, maar nu je in de overgang bent niet meer. Tijdens de overgang heeft je lichaam het zwaar en maakt het lichaam een grote verandering door.

Tijdens de overgang is het daarom belangrijk om zoveel mogelijk gezond te leven. Hierbij is het belangrijk om zowel aan je voeding te denken als aan sporten.

In dit blogbericht gaan we dieper in op waarom het zo belangrijk is om te sporten tijdens de overgang, maar ook welke sporten je het beste kunt uitoefenen tijdens de overgang. Lees daarom zeker verder.

Sporten tijdens de overgang

Heb je veel last van overgangsklachten en zoek je een snelle manier om van je overgangsklachten af te komen? Dan is de kans groot dat met regelmaat sporten je gaat helpen bij je overgangsklachten.

Hoewel het natuurlijk altijd belangrijk is om te zorgen voor een gezond lichaam, is het tijdens de overgang nog een stuk belangrijker. Dankzij regelmatig sporten zorg je ervoor dat je hormoonhuishouding goed in balans blijft waardoor je automatisch minder overgangsklachten ervaart.

Er zijn verschillende sporten die je kunt doen tijdens de overgang, maar niet alle sporten zijn altijd even geschikt. Daarom geef ik je hier een top 5 van de beste sporten die je kunt doen tijdens de overgang.

Wat zijn de beste sporten tijdens de overgang?

Er zijn natuurlijk heel wat sporten die je zou kunnen doen, maar tijdens de overgang bestaat de kans dat je onder het sporten last krijgt van bepaalde overgangsklachten. Daarom is het een goed idee om sporten te kiezen waarbij je zelf het niveau kunt bepalen en waarbij je niet direct afhankelijk bent van andere mensen.

Daarnaast zijn deze sporten ook uiterst geschikt om op elke willekeurige dag uit te oefenen. Zo kun je sporten op de manieren die jij graag wilt.

Sportschool

Een van de makkelijkste manieren van sporten is natuurlijk bij de sportschool. Hier kun je heengaan wanneer je wilt en ook weer weggaan wanneer je wilt.

Het fijne aan de sportschool is ook dat je niet altijd even hard te hoeft te trainen. Als je even veel last krijgt van bepaalde overgangsklachten kun je makkelijk even pauzeren om vervolgens als de overgangsklachten zijn afgenomen weer te beginnen.

 

Yoga

Een andere sport die erg populair is bij vrouwen is Yoga. Yoga lijkt een niet heel intensieve sport, maar als je er eenmaal mee bezig bent kan het soms behoorlijk pittig zijn.

Daarnaast ligt het er natuurlijk ook maar net aan wat voor een yoga oefeningen je doet. Er bestaan namelijk ook ontspannende Yoga oefeningen die je helpen te relaxen.

Als je van plan bent om Yoga te gaan doen, raad ik je aan om dat te doen met de online lessen van Happy With Yoga.

Zij geven hele goede online Yoga lessen. Ook betekent het dat je niet de  deur uit hoeft om je yoga oefeningen te doen.

Zwemmen

Daarnaast is het natuurlijk ook nog mogelijk om lekker een paar uur te gaan zwemmen. Je kunt er dan tijdens het zwemmen voor kiezen om baantjes te trekken, maar ook recreatief zwemmen doet al behoorlijk wat met je lichaam.

Zwemmen is vooral prettig als sport tijdens de overgang omdat het naast dat je sportief bezig bent, ook een rustgevend gevoel kan geven als je even lekker gaat dobberen.

Hardlopen

Hardlopen is natuurlijk een van de meest voor de hand liggende methodes als het gaat om sporten. Als je denkt aan sporten is vaak het eerste waar je aan denkt beginnen met hardlopen.

Hardlopen is altijd een goede manier om aan je dagelijkse beweging te komen en hardlopen is zelfs aan te raden om elke dag minimaal een half uur te doen.

Door regelmatig hard te lopen blijft je conditie op pijl en ervaar je dankzij je goede lichamelijke conditie al snel minder last van overgangsklachten.

Ook is het natuurlijk fijn dat als je even uitgeput bent van het rennen je daarna lekker kunt uitwandelen langs een mooie omgeving.

Fietsen

Naast hardlopen is het natuurlijk ook mogelijk om te fietsen. Fietsen is na Hardlopen een van de meest gebruikte sporten voor mensen die net beginnen met sporten. Het is in Nederland namelijk heel makkelijk om op de fiets te stappen en er zijn in Nederland heel veel mooie fietsroutes.

Fietsen lijkt minder intensief dan Hardlopen, maar ook van fietsen kun je voor jezelf een heuse sport maken. Verkijk je er daarom niet op.

Regelmatig sporten en gezond eten

Als je in de overgang bent is de kans groot dat je last krijgt van verschillende overgangsklachten. Het is dan natuurlijk belangrijk om die overgangsklachten zo veel mogelijk te voorkomen.

De beste manier om overgangsklachten zo veel mogelijk te beperken is door dagelijks minimaal een half uur actief te bewegen. Sporten houdt je hormoonspiegel namelijk in balans.

Daarnaast is het ook heel belangrijk om goede voedingsstoffen te nuttigen als je in de overgang bent. Ook dit zal bijdragen aan een gezond en goed hormoonbalans

Overwin je overgang

In dit blogbericht heb ik je verteld over de 5 beste sporten die je kunt doen tijdens de overgang. Ook weet je nu dat het super belangrijk is om je lichaam gezond te houden tijdens de overgang.

Hoe beter je namelijk met je lichaam omgaat, hoe minder last je zal hebben van overgangsklachten.

Een boek dat je helpt de overgang zo goed mogelijk door te komen is het boek overwin je overgang van Ria Kamelle. Met dit boek krijg je alle hulpmiddelen die je nodig hebt.

Ook lees je in dit boek over een heleboel lekkere recepten met ingrediënten die je extra hard nodig hebt tijdens de overgangsperiode.

Wil je meer weten over het boek? Dan raad ik je absoluut aan om eens naar de pagina van Overwin je Overgang te gaan. Hier lees je alle belangrijke informatie over het boek.

Plaats een reactie