Beste overgang tabletten

Heb je veel last van klachten tijdens de overgang? Dan ben je helaas niet de enige. Relatief veel vrouwen hebben last van typische overgangsklachten. Je kunt daarbij denken aan opvliegers, aan stemmingswisselingen, aan pijn op de borsten en aan een lusteloos gevoel. De overgang is voor veel vrouwen in ieder geval niet de leukste periode uit het leven.

Zijn er ondertussen middelen op de markt waarmee de overgangsklachten verminderd kunnen worden? Ja, die zijn er zeker. Helaas is het wel zo dat sommige van deze middelen bijwerkingen met zich mee brengen. Deze bijwerkingen zorgen bijvoorbeeld voor extra lichaamsgewicht of extreme hoofdpijn. Het advies is dus ook om niet zo maar allerlei middelen uit te gaan proberen. Laat je informeren, lees je goed in en neem het in ieder geval onwijs serieus.

Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan naar de beste overgang tabletten! Hebben wij de beste tabletten weten te vinden? Ja, deels. Het is namelijk goed om de hierboven genoemde bijwerkingen zeer scherp in de gaten te houden. Deze bijwerkingen zijn echter niet bij alle vrouwen hetzelfde. Het is dus goed mogelijk dat bepaalde tabletten bij jou wél werken, terwijl bijvoorbeeld jouw buurvrouw of vriendin last van bijwerkingen krijgt. Op dit gebied moet je je dus goed laten informeren en mogelijk kortbondig bepaalde tabletten uitproberen. In dit artikel vind je in ieder geval alle relevante informatie over overgang tabletten.

Wat zijn overgang tabletten precies?

De overgang tabletten worden ook wel eens overgang supplementen genoemd. Met deze tabletten zou het, volgens de farmaceuten, mogelijk moeten zijn om bepaalde overgangsklachten te verminderen. Je beperkt daarmee de klachten en kunt dus een stuk vrijer en aangenamer de overgang doorstaan.

Door de jaren heen zijn er meerdere soorten tabletten op de markt gekomen. Bekende merken zoals A. Vogel en Davitamon hebben jarenlang onderzoek gepleegd en zijn uiteindelijk, naar eigen zeggen, met geschikte tabletten op de markt gekomen. Deze tabletten moeten het leven van ongeveer 1,5 miljoen vrouwen per jaar een stuk aangenamer maken. Per jaar zitten namelijk ongeveer 1,5 miljoen in de overgang, inclusief de bijbehorende overgangsklachten.

Volgens de farmaceuten van onder meer bovengenoemde merken zouden de volgende overgangsklachten weggenomen kunnen worden door tabletten: overmatig transpireren, gewichtstoename, opvliegers, het lusteloze gevoel en slaapproblemen. Die laatste problemen worden wel eens onderschat, maar tijdens de overgang slapen veel vrouwen niet goed. Met de tabletten zou het dus mogelijk moeten zijn om dergelijke problemen weg te nemen.

Hoe zijn tabletten opgebouwd?

Tijdens de overgang is er sprake van een verandering in de hormoonhuishouding van de vrouw. Door deze verandering krijgt het lichaam met een andere samenstelling van hormonen te maken. Sommige hormonen worden helemaal niet meer aangemaakt en sommige hormonen worden in mindere mate aangemaakt. Deze verminderde aanmaak van hormonen brengt meerdere soorten klachten met zich mee; zowel op het psychische vlak als op het lichamelijke vlak.

Hartkoppingen overgang

Hoe is het mogelijk dat overgang tabletten deze overgangsklachten weg zouden kunnen nemen? Nou, dat is te danken aan de samenstelling van de tabletten. Om je hier een duidelijk beeld van te geven, hebben wij alle ingrediënten van de Davitamon overgang tabletten op een rijtje gezet:
Mineralen, vitamines, stabilisator microkristallijne cellulose, verdikkingsmiddel hydroxypropylmethylcellulose, bevochtigingsmiddel vernette cellulosegom, Cimicifuga racemosa-extract, antiklontermiddelen siliciumdioxide, magnesiumzouten van vetzuren, maïszetmeel, kleurstoffen titaandioxide, ijzeroxiden, verstevigingsmiddel polyvinylpyrrolidon.

Deze ingrediënten sluiten eigenlijk perfect aan op de adviezen die in het boek ‘Overwin je Overgang’ genoemd worden. Eén van die adviezen is namelijk om gezond te eten en hoofdzakelijk natuurlijke ingrediënten te nuttigen. In bovenstaande lijst zie je behoorlijk veel vitaminen en natuurlijke ingrediënten terug. Met dank aan die ingrediënten is het mogelijk om de hormoonhuishouding weer in balans te krijgen, zodat de klachten zo veel mogelijk weggenomen worden.

Welke overgang tabletten zijn aan te raden?

Het advies is om te allen tijde op te letten met het gebruik van overgang tabletten. Als deze tabletten niet de juiste ingrediënten bevatten, kunnen ze blijvende schade aanrichten. Ook is de kans mogelijk dat je dan bovengemiddeld last van de klachten krijgt.

Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan naar de beste overgang tabletten. Uiteindelijk hebben we twee soorten tabletten gevonden die als beste uit onze test gekomen zijn. Hierbij willen we benadrukken dat we een zeer strenge test er op na gehouden hebben. De hieronder besproken tabletten bieden dus écht een meerwaarde voor vrouwen in de overgang.

Davitamon Compleet Vrouw Overgang Multivitaminen – 60 stuks: deze tabletten van Davitamon bevatten allerlei gezonde ingrediënten. Deze ingrediënten tezamen zorgen voor een balans van de hormoonhuishouding, een verbetering van de gemoedstoestand en het verbeteren van de weerstand. Ook wordt het energielevel naar een hoger niveau getild, zodat je je een stuk minder lusteloos voelt. Het advies is om 1 tablet per dag te slikken.

A. Vogel Famosan Overgang 60 tabletten: ook deze tabletten van A. Vogel zijn absoluut aan te raden. Deze tabletten helpen onder meer tegen opvliegers, (nachtelijk) transpireren en stemmingswisselingen. Neem 2 tabletten per dag in en beperk daarmee de overgangsklachten.

Waar moet je verder op letten?

Met de hierboven genoemde overgang tabletten ben je absoluut in staat om de klachten te beperken. Het is echter ook op andere manieren mogelijk om de overgangsklachten te beperken, zoals in het boek ‘Overwin je Overgang’ ook besproken wordt. Naast het slikken van overgang tabletten is het advies ook om gezond en gevarieerd te eten én om voldoende te bewegen. Door dagelijks minimaal een half uur te bewegen, zorg je ervoor dat jouw lichaam en geest in goede conditie blijven. Daardoor is het lichaam in staat om de veranderingen in de hormoonhuishouding beter op te vangen. Door alleen overgang tabletten te slikken, kan je niet de gewenste resultaten behalen. Nee, onder aan de streep draait het om een combinatie van factoren: de overgang tabletten, een gezond voedingspatroon, voldoende slaap en voldoende beweging. Als je nadrukkelijk met deze factoren aan de slag gaat, moet je de overgangsklachten zeker kunnen beperken!

Plaats een reactie