Beste middel tegen stemmingswisselingen in de overgang – Top 4

De overgangsperiode is voor geen enkele vrouw een prettige periode en overgangsklachten komen in allerlei soorten en maten voor.

Een van die overgangsklachten is stemmingswisselingen en helaas krijgen veel vrouwen in de overgang hiermee te maken.

Tijdens de overgang zit je daar natuurlijk niet op te wachten. Daarom help ik je in dit blogbericht met mogelijke oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat jij minder last ervaart van stemmingswisselingen tijdens de overgang.

Op het internet is er best veel informatie te vinden over stemmingswisselingen bij vrouwen tijdens de overgang. Daarom maak ik hier een selectie van de beste middelen tegen stemmingswisselingen tijdens de overgang.

Hoe ontstaan stemmingswisselingen tijdens de overgang?

Voordat ik je ga vertellen hoe je het beste om kunt gaan met stemmingswisselingen tijdens  de overgang is het natuurlijk eerst een goed idee om eens te kijken waar die stemmingswisselingen precies vandaan komen.

Voordat je in de overgang raakt heb je voldoende van het hormoon oestrogeen. Vlak voor- en tijdens de overgang krijg je behoorlijk veel last van schommelingen in je hormoonspiegel en kan dit ervoor zorgen dat je hormonen niet meer in balans zijn. Dit zorgt ervoor dat je last kun krijgen van overgangsverschijnselen.

Tijdens de overgang krijgen bijvoorbeeld veel vrouwen last van opvliegers en slapeloze nachten. Daarnaast komen ook een slecht humeur en stemmingswisselingen vaak voor.

Daarom ga ik je in dit blogbericht wat praktische tips geven die je direct helpen om minder last te ervaren van die stemmingswisselingen.

Beste middel tegen stemmingswisselingen tijdens de overgang

Nu je weet wat ervoor kan zorgen dat jij last krijgt van stemmingswisselingen wil je natuurlijk graag weten wat je kunt doen om de dag door te komen zonder dat je steeds last ervaart van stemmingswisselingen. Dit is natuurlijk niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor je eventuele partner en andere mensen in je omgeving.

 

Sporten tegen stemmingswisselingen

Een van de beste dingen die je kunt doen om snel minder last te ervaren van stemmingswisselingen is gaan sporten.

Door te gaan sporten zorg je ervoor dat je hormonen beter in balans zijn waardoor je automatisch minder last krijgt van stemmingswisselingen en andere vervelende overgangsklachten.

Probeer daarom minstens een half uur per dag intensief te bewegen om zo gezond te blijven.

Er zijn veel sporten die je makkelijk kunt uitoefenen tijdens de overgang, ook als jij je op dit moment niet fit voelt.

Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, fietsen zwemmen of naar de sportschool. Deze manieren van sport worden door veel vrouwen in de overgang als prettig ervaren.

 

Beste dieet overgang
Beste dieet overgang

Gezonde voeding

Naast sporten is het natuurlijk ook een goed idee om te gaan voor zoveel mogelijk gezonde voeding. Door gezonde voeding te nuttigen zorg je er eigenlijk voor dat je lichaam automatisch al meer in balans is en daarmee ook je hormonen.

Daarnaast zijn er ook een aantal voedingsstoffen die je extra nodig hebt tijdens de overgang. Welke voedingsstoffen dat zijn kun je vinden in dit blogbericht die we eerder hebben geschreven.

Doe het rustig aan

Als je in de overgang bent en vaak last hebt van stemmingswisselingen, worden dingen al snel te veel. Het is daarom een goed idee om het vooral rustig aan te doen.

Als vrouw doe je vaak al meerdere dingen tegelijk en pak je snel nog even wat klusjes erbij die gedaan moeten worden in huis.

Toch is het af te raden om heel veel te doen op dagen wanneer jij je niet optimaal voelt. Je bent dan beter af om slechts één ding tegelijk te doen en niet te veel hooi op je vork te nemen.

Dat zal ervoor zorgen dat je minder snel last krijgt van stemmingswisselingen.

Genieten van je partner

Heb je een partner? Vraag je partner dan om je te helpen. Stemmingswisselingen worden namelijk bij veel vrouwen minder wanneer ze lekker kunnen knuffelen met de partner. Dit zorgt ervoor dat jij je snel beter gaat voelen.

Als je geen partner hebt wordt dit natuurlijk een stuk lastiger, tenzij je iemand in de buurt hebt die wel in is voor even lekker knuffelen.

Kijk uit met suikers

Een van de grootste boosdoeners dat kan zorgen voor stemmingswisselingen zijn suikers.

Suikers doen veel met je hormoonbalans en daarom is het belangrijk om het gebruik van suikers zoveel mogelijk te voorkomen. Als je vrijwel geen suikers toevoegt aan je dieet en oppast met suikerhoudende middelen zal je merken dat je direct al veel minder last ervaart van stemmingswisselingen.

Conclusie

Overwin je overgang

Hoe graag je ook zou willen dat overgangsklachten uitbleven, het is heel lastig om ervoor te zorgen dat overgangsklachten helemaal niet meer voorkomen. Wel zorgen de bovenstaande tips ervoor dat je er aanzienlijk minder last van zal ervaren.

Het beste middel is dan ook vooral om gezond te eten en voldoende te bewegen. Zo blijft je hormoonhuishouding het meest in balans waardoor je minder last zal ervaren van stemmingswisselingen tijdens de overgang.

Daarnaast is het ook een goed idee om na te gaan of de stemmingswisselingen wel veroorzaakt worden door de overgang. Als je veel suikers nuttigt overdag is er ook een grote kans dat stemmingswisselingen zich voordoen. Dit komt meestal voor tijdens de suikerdip (even nadat je de suikers hebt genuttigd).

Wil je nou alles weten over de overgang en overgangsklachten? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar het boek “overwin je overgang” van Ria Kamelle. Zij heeft namelijk het ultieme handboek geschreven voor vrouwen in de overgang. Hier lees je ook verschillende oplossingen voor verschillende overgangsklachten.

Na het lezen van dit boek weet jij precies hoe je de overgang het beste doorkomt, zonder te veel last te ervaren van overgangsklachten.

Tevens is dit boek ook heel interessant voor je partner om te lezen. Zo weet je partner precies wat je mee maakt tijdens deze periode en is het resultaat daarvan dat je partner je meer steunt en begrijpt.

Klik hier om meer informatie te krijgen over het boek

 

 

 

 

Plaats een reactie