Angstaanvallen tijdens de menopauze? Zo los je dat op

Zijn angstaanvallen tijdens de menopauze ook voor jou de dagelijkse realiteit? Dan wil je daar het liefst zo snel mogelijk vanaf komen. Logisch, het zit je dagelijkse leven behoorlijk in de weg. Dan is dit het moment om er iets aan te doen!

De angstaanvallen worden veroorzaakt door de veranderingen tijdens de menopauze. Je kunt hierbij denken aan lichamelijke veranderingen, maar ook psychische veranderingen. Dat vraagt om een serieuze aanpak, waarbij goede informatie van essentieel belang is. Want door angst en paniekaanvallen tijdens de menopauze beter te leren begrijpen kun je ze ook veel beter dan als je ze niet zou begrijpen behandelen. Daarom lees je in dit artikel niet alleen wat de beste behandel methode is, maar ook wat de menopauze voor klachten met zich meebrengt.

De menopauze zorgt voor veel verschillende soorten klachten. Zowel lichamelijk als psychische klachten. Gelukkig begrijpen wij deze klachten steeds beter, worden ze steeds serieuzer genomen, is er een goede aanpak mogelijk.

Hoewel het logisch lijkt om je te richten op de angst en paniek aanvallen is het logischer om alles in een groter geheel te zien, zeker wanneer ze echt zijn ontstaan tijdens de menopauze. Waardoor de klachten verklaarbaar worden.

Wat zijn de veelvoorkomende klachten van de menopauze?

Zelfs als alleen de angstaanvallen het meest opvallen zijn er wel degelijk meer klachten aanwezig waar je tijdens de menopauze last van kunt hebben. De meest voorkomende klachten zijn trillen en zweten, het idee dat muren op je afkomen, gedachten (soms over doodgaan), hyperventileren of zelfs hartkloppingen.

Het is logisch dat je daardoor angstaanvallen zal hebben. Elk weldenkend gezonde mens zou angst hebben als dit hen zou overkomen. Al deze klachten zijn vaak niet direct aanleiding om je angstig te voelen, een arts kan je hierin ondersteuning bieden. Wat vaak ook voor een aanzienlijke afname van de klachten zal zorgen.

Maar ook zelf kun je ermee aan de slag. Er is namelijk goede informatie beschikbaar waar je direct al mee aan de slag kan.

Andere (minder bekende) klachten van de menopauze zijn vaak hoofdpijn hebben, snel geïrriteerd zijn of emotionele schommelingen. Ook deze kunnen ervoor zorgen dat je angstig zal worden. Maar kunnen de angstaanvallen ook in stand houden.

Je hebt voor het behandelen van angstaanvallen tijdens de menopauze dus een bredere aanpak nodig. Waarbij het vinden van een goede balans essentieel is.

Wat kan ik tijdens de menopauze doen om angst te verminderen.

Je kunt de angstaanvallen tijdens de menopauze op verschillende manieren aanpakken. Je kunt hier denken aan mindfulness om de stress of paniek in je lichaam op een natuurlijke manier weer in goede balans te brengen.

Door mindfulness zoek je naar de rust door dingen er te laten zijn. Het is een van de manieren die artsen of specialisten aan mensen die de menopauze doormaken adviseren.

Verder zijn er ook verschillende e-books over de menopauze of overgang te koop. Deze boeken staan vol handige informatie, tips, trucs of ervaringen. Waardoor je de handvatten krijgt waar je al die tijd al naar op zoek was.

ovulatiepijn overgangWaarom zou je niets met de klachten die je tijdens de menopauze ervaart doen? Er is namelijk genoeg dat je kunt doen. Zaken die je echt helpen de klachten te verminderen of omstandigheden die de klachten veroorzaken weg te nemen.

Wat doet een angstaanval met je tijdens de menopauze?

Ieder mens ervaart angstaanvallen op een eigen manier. Dat maakt het gericht behandelen van de klachten lastiger. Daarnaast heb je te maken met verschillende redenen om angst te hebben. Soms komt het door de lichamelijke veranderingen, soms door psychische veranderingen. Het is daardoor goed om te weten waardoor klachten bij jou tot stand komen.

In de volksmond worden angstaanvallen ook wel paniek aanvallen genoemd. Er is echter wel een groot verschil tussen angst of paniek. Waar angst tot stand komt omdat je bang bent, is paniek vaak een reactie op angst, omdat je bijvoorbeeld niet goed weet wat je moet doen.

Wanneer je een angstaanval ervaart maakt je dat je vaak onzeker bij de dingen die je doet. Hierdoor gaat je eigenwaarde aanzienlijk achteruit, vaak zonder reden. Dat belemmert je echt in het dagelijks leven.

Je kunt ook het idee hebben dat je niet meer zo sterk bent als vroeger. Of begint te twijfelen over de dingen die je altijd deed.

Dat zorgt dat er behoorlijk wat aan de hand is tijdens de menopauze. Je lichaam veranderd in veel verschillende opzichten, maar door gedachten of de angsten kun je ook nog eens niet meer doen wat je eigenlijk altijd met veel liefde deed.

Hoe kun je angstaanvallen tijdens de menopauze te lijf gaan?

Het is goed dat jij je dit afvraagt, je bent overigens niet de enige die op zoek is naar een methode om weer volop van het dagelijkse leven te genieten. Je hebt over de reden, mogelijkheden of wat het met je doet al gelezen. Maar er is ook nog een andere manier, waarover ik je hieronder veel meer wil vertellen.

Je kunt bijvoorbeeld aan het online programma overwin je overgang denken. Het is een goede manier om aan de slag te gaan. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen die elk op een eigen manier helpen.

Overwin je overgangWanneer je voor overwin je overgang kiest heb je toegang tot het informatieve e-book, maar ook verschillende bonusmaterialen of het forum waar je in contact kunt komen met gelijkgestemden.

Het is enorm prettig hoe overwin je overgang in elk opzicht ondersteuning biedt. Je hebt het tijdens de menopauze ook echt nodig! Een steun in de rug die familie of vrienden je vaak niet kunnen geven tijdens deze moeilijke periode.

Wanneer je kiest voor overwin je overgang heb je dus toegang tot een compleet programma wat alle klachten op verschillende manieren behandeld. Hierdoor ben je in staat om weer controle te krijgen over je lichaam, geest maar ook je leven.

Kies net als duizenden anderen voor dit programma, zodat je de overgang ook daadwerkelijk kunt overwinnen!

Klik hier om naar de pagina van Overwin je Overgang te gaan voor meer informatie. 

Plaats een reactie