16 tips tegen overgangsklachten

Ben jij in de overgang en heb je last van overgangsklachten? Dan helpen deze tips je direct om je klachten te verminderen. De overgang is voor veel vrouwen een moeilijke tijd en daarom helpen we je graag er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Eet gezonde voeding

Je lichaam is al uit balans door een verandering van je hormonen. Daarom is het extra belangrijk om gezond te eten. Eet veel groente en fruit en vervang Vlees voor vis. Nog beter is om af en toe vlees over te slaan.

Ga wandelen

Als je in de overgang bent, heb je veel last van stemmingswisselingen en ben je er continu mee bezig. Door te gaan wandelen kom je tot rust en heb je afleiding

Praat met iemand over je klachten

Als je last hebt van de klachten die met de overgang gepaard gaan, wil je daar natuurlijk niet alleen voor staan. Door met iemand te praten sta je er niet alleen voor en vaak hebben andere mensen een nieuwe kijk op de klachten en misschien zelf wel de oplossing.

Yoga om overgangsklachten de baas te zijn

Yoga staat helemaal in het teken van balans vinden met je lichaam en geest. Aangezien je balans behoorlijk verstoord wordt door de overgang, kan Yoga je helpen om het gedeeltelijk te verbeteren.

Ook geeft yoga rust. Dit is goed om andere klachten te verminderen zoals hartkloppingen en opvliegers.

Draag lichte kleding en in lagen.

Als je in de overgang bent is de kans op opvliegers groot. Wanneer je dan lichte kleding draagt en in lagen, heb je het minder snel te warm en kun je makkelijk wat uittrekken.

Gebruik minder kruiden bij het eten

Je smaak tijdens de overgang veranderd vaak en verslechterd soms. Het zijn dan ook een veelgehoorde overgangsklachten. Veel vrouwen willen dan graag extra kruidig eten om er toch nog van te genieten. Om te voorkomen dat je ongezond gaat eten kun je het beste de kruiden nog steeds minimaal gebruiken. Ook al smaakt het eten nu niet.

Mediteren

Je leert het bij Yoga maar je kunt er ook voor kiezen om alleen te gaan mediteren. Neem even een half uurtje rust voor jezelf en ga er lekker voor zitten. Mediteren herstelt de balans in je geest waardoor je minder last hebt van de klachten zoals angst en stress.

Beweeg regelmatig

Je hebt er misschien helemaal geen zin in tijdens de overgang, maar bewegen of zelfs sporten geeft een gezond effect op je lichaam en geest.

Ga daarom minimaal 1 keer in de week sporten en beweeg elke dag minimaal een half uur licht actief.

Drink veel water

Als je in de overgang bent is je huid meestal wat droog en heb je een droge smaak in de mond. Door veel water te drinken hou je je vochtbalans op peil.

Blijf positief

Het helpt niets om erbij neer te gaan zitten als je in de overgang bent. Probeer daarom van elke dag een leuke dag te maken en maak je er niet te druk om. Het hoort er nu eenmaal bij en gelukkig gaan de klachten ook weer vanzelf weg.

Zoek afleiding

Vooral op de momenten dat je last hebt van de klachten in de overgang is het belangrijk om afleiding te zoeken. Ga iets doen wat je leuk vindt en je zal merken dat de klachten al een stuk minder zijn of zelfs tijdelijk helemaal verdwijnen.

Veel vrouwen hebben vooral minder last als ze gaan zwemmen of naar de sauna gaan. Probeer daarom deze twee dingen eerst. Ook een relax dagje thuis op de bank of bij een wellness resort doet vaak wonderen.

 

Visualiseer je opvliegers weg

Het klinkt misschien ongeloofwaardig maar wanneer je opvliegers hebt probeer je dan eens in te beelden dat je in een superkoude omgeving bent. Je gedachten doen meer met je lichaam dan je denkt.

Er zijn veel vrouwen die dit al geprobeerd hebben en ze hadden allemaal snel geen last meer van de opvliegers. Hoe beter jij het inbeeldt hoe sneller dat nare warme gevoel weer verdwijnt.

 

Kies met alles wat je doet voor jezelf

Deze tip klinkt misschien egoïstisch. Maar als je niet voor jezelf kiest krijgt je omgeving ook last van je overgangsklachten. Tijdens de overgang heb je vaak last van stemmingswisselingen. Door eerst aan je zelf te denken met wat je wel en niet wilt en waar je wel en geen zin in hebt, hou je deze stemmingswisselingen veel beter onder controle.

Doe daarom tijdens de overgang nooit iets wat je eigenlijk niet wil doen. Zo blijf je de stemmingswisselingen de baas.

Zorg voor voldoende nachtrust

Goed slapen is altijd belangrijk, maar helemaal tijdens de overgang. Goed slapen zorgt ervoor dat je lichaam en geest herstelt.

Hierdoor heb je de volgende dag al minder last van de klachten tijdens de overgang. Heb je in de nacht niet goed geslapen? Neem dan overdag even de tijd om tot rust te komen en doe een schoonheidsslaapje. Je zal merken dat het wonderen doet.

Medicijnen tijdens de overgang

Voor bijna alle klachten die bij de overgang komen kijken zijn medicijnen beschikbaar. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat alle tips die wij geven voldoende gaan helpen om je klachten te verminderen kunnen medicijnen soms de oplossing bieden.

Vraag altijd eerst een arts of het gebruik van medicijnen in jouw geval effect gaan hebben. De beste manier om te leven met de klachten is de natuurlijke manier.

Lees informatie en tips over de overgangsfase

Als je in de overgang bent of het begint te komen, is het een goed idee om je voor te bereiden op wat er gaat komen en hoe je ermee om gaat. Er zijn op het internet genoeg tips te vinden die bepaalde klachten helpen te verminderen.

Op onze website hebben wij een boek geselecteerd die je stap voor stap door de overgangsklachten heen helpt. Zo sta je er niet alleen voor en weet je precies wat je in welke situatie moet doen.

Vooral in de overgang is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je er niet alleen voorstaat. Met dit boek heb je alle praktische tips en tools om de overgang de baas te blijven

Bestel het boek nu.

 

 

 

 

2 gedachten over “16 tips tegen overgangsklachten”

Plaats een reactie